Junajtedova revolucija kreće iz Čelsija, kako bi ovo bolno bilo!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 15.05.2022.
09:05
Izvor: Sportske.net

Ten Hag ima odličnu ideju...

 Neil Hall
Neil Hall

Povezane vesti

Audicija traje, pominje se mnogo imena, Mančester Junajted mora da se pojača, ali pitanje je sa kolikim budžetom raspolažu, s obzirom na to da se nisu plasirali u Ligu šampiona.

Promene će doživeti sve linije tima, a čini se da Ten Hag veruje da bi kompletan vezni red morao da bude renoviran, ne samo vraćanje Van de Beka, već i dovođenjem dvojice vezista koji će zauzeti mesta Pogbe i Matića u rosteru. Moguće je da ode i Fred, pa je praktično samo MekTominaj siguran i to kao alternativa, novim igračima.

Ko bi mogao da bude novo lice?

Jutros je odjeknula bomba, N'Golo Kante je meta "Đavola". Ten Hag veruje da bi Francuz bio odlično pojačanje, i zbog svog iskustva i naravi, da bi delovao umirujuće na svlačionicu, da je rođeni pobednik, a ugovor mu ističe naredne sezone. Priča se da Čelsi hoće da ga proda i da zaradi na 31-godišnjem Francuzu, ali je pitanje da li bi se odlučili da prihvate eventualnu ponudu Junajteda, tim pre što bi navijače veoma bolelo da ga vide u dresu nekog drugog kluba u PL. "Plavci" se nadaju ponudi PSŽ, ali oni pregovaraju sa Pogbom, uz to, imaju previše veznih igrača kojih ne mogu da se oslobode.

Inače, novi menadžer je već krenuo sa skautingom u kome učestvuju njegov dugogodišnji pomoćnik, Mičel van de Gag i direktor fudbala u Junajted Džon Murto. Već se zna da će probati da kupe Frenkija De Jonga iz Barselone, ali da su Katalonci podigli cenu i da je taj transfer malo verovatan. Alternativa je Ruben Neveš iz Vulvsa, ali i on će biti papren. 

U odbrani, osim Kulibalija, Džastin Timber iz Ajaksa slovi kao glavni kandidat za defanzivu, dok će se u napadu svako ime na tržištu dovoditi u vezu sa "Đavolima", od priča da će platiti više od 100 miliona za Darvina Nunjeza koga želi i PSŽ, preko slobodnog agenta Dibale, do toga da će ponuditi Marsijala kao deo transfera Osimena iz Napolija ili Lautara Martineza iz Intera. Ali, sve su to nagađanja, istina je da im je potreban napadač, no za sada nema pregovora, niti Ten Hag smatra da je to prioritet u ovom trenutku. 

Da se vratimo Kanteu, novi menadžer Junajteda smatra da mu je potreban igrač sa mentalitetom Francuza, neko ko je lišen ega, a opet iza sebe ima neverovatne rezultate i utiče na svlačionicu na pozitivan način. "Dobri duh" Kante bi bio centar okupljanja tima, važan na terenu, ali još važniji van njega.

Danas se nastavlja engleski šampionat, AdmiralBet izdvaja pobedu Totenhema nad Barnlijem, a Siti igra ključni meč za titulu protiv Vest Hema. Golova bi moglo da budeu sudaru Vile i Palasa koji se igra samo za prestiž.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Wednesday, 18.05.2022
19:22

Guzva na pijaci pred prelazni rok.Na vidiku je cuvena Junajtedova kupovina:ceka da se najbolji prodaju a i mnogi nece u Junajted zbog slabog plasmana u PL.Ten Hag ima tezak posao.Djavo ce znati sta ce uraditi.Jedna greska ga moze kostati posla a na vidiku je:ni Fred,ni Mekgvaher, ni Mek Tominej, ni Rasford,ni Marsijal.Treba mu bek,stoper,centralni vezni, ofanzivni vezni,krilo i spic.Nedto se dobri igraci ne otimaju da zaigraju u Junajtedu.