Junajtedove mere štednje - Četvorica za milion u džepu

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 04.04.2022.
10:47
Izvor: Sportske.net

Čistka.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbalski klub Mančester junajted ostaće, sasvim izvesno, bez četvorice igrača nakon što se sezona završi.

"Sasvim izvesno", jer, još nije poznato hoće li klub uspeti da ubedi Pola Pogbu da ostane na "Old Trafordu". Ostala trojica su sigurna za "depart". U pitanju su Huan Mata, Džesi Lingard i Edinson Kavani.

Njima ugovori ističu na kraju sezone i oni neće dočekati dolazak novog menadžera, dok je za sada neizvesno hoće li Pogba otići. Njegova želja je da se bori za trofeje u narednim sezonama, o čemu je javno govorio. Nekoliko klubova stoji u redu za njegov potpis i to su: Juventus, Pari Sen Žermen, Real Madrid... Svi su izgledi da će on od leta imati novi tim, a ukoliko se to dogodi, računajući odlaske Mate, Lingarda i Kavanija, Junajted će na sedmičnom nivou uštedeti milion funti koliko su trošili na njihove plate.

Kada se ta cifra sabere na čitavu sezonu, dođe se do brojke od gotovo 48.000.000 funti, što je dovoljno za osvežavanje ekipe. Ako će za Pogbu morati da pronađu adekvatnu zamenu, pa i za Kavanija koji je imao epizodnu ulogu, onda za Matu i Lingarda čiji minuti su svedeni na minimum ili ne postoje - neće.

Pre nekoliko dana potpisali su novi ugovor sa Brunom Fernandešom prema kojem su ga učinili jednim od najplaćenijih igrača u klubu, a za dalje poteze čekaju novog menadžera.

Za Junajted je u ovom trenutku prioritet borba za Ligu šampiona i u tome su usporeni u subotu kada su remizirali sa Lesterom (1:1). Arsenal će večeras imati priliku dodatno da odmakne ukoliko slavi protiv Kristal Palasa, a usput Artetin tim će imati još jedan meč manje u odnosu na svoje konkurente uključujući i Junajted.

Arsenal neće imati lak posao protiv gradskog rivala i za pobedu "tobdžija" kvota u AdmiralBet je čak 2.00. Imperativ pobede je pred Artetinim timom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke