Jutro nakon derbija: "Zvezdani Napoli, sramota Juventusa"

Autor: Lazar Nikolić
subota 14.01.2023.
08:29
Izvor: Sportske.net

Italijanski mediji o velikoj pobedi Napolija nad Juventusom.

. EPA-EFE/CIRO FUSCO
. EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Fudbaleri Napolija ostvarili su možda i ključnu pobedu na putu ka osvajanju "Skudeta" sinoć na stadionu "Dijego Armando Maradona".

Napolitanci su u velikom derbiju 18. kola italijanske Serije A savladali Juventusa sa ubedljivih 5:1, tako naneli "bjankonerima" najteži poraz u poslednjih 30 godina, a sebi obezbedili velikih 10 bodova više u odnosu na prve pratioce Milan i Juventus.

Briljirala je ekipa Lućana Spaletija, a u glavnim ulogama još jednom su bili Viktor Osimen i Hviča Kvarckelija. Nigerijski napadač postigao je dva pogotka i imao jednu asistenciju, dok je Gruzijac imao učinak od dve asistencije i jednog pogotka.

Upravo su slike Osimena i Kvarckelije osvanule jutros u italijanski sportskim novinama uz naslove koje veličaju sjajno veče Napolitanaca, a ima i onih koji su utakmicu posmatrali iz Juventusovog ugla.

Tako je "La Gazzeta dello Sport" uz sliku Osimena stavila naslov "Napoliju +10 i pohvale", dok je u podnaslovu pislao da je Juventus doživeo istorijski nokaut.

"Corriere dello Sport" nije želeo da odvaja Osimena i Kvarckeliju, stavio je njihovu zajedničku fotografiju na naslovnu stranu uz jasnu poruku "Zvezdani Napoli".

"Tutosport" se više bavi Juventusovom katastrofom podno Vezuva, a na naslovnoj strani kratko i jasno piše "Juve, još jedna sramota".

Serija A se nastavlja danas, a kompletnu ponudu Italijana u AdmiralBetu pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke