Kakva ludnica - Kostić asistent, Juve preokrenuo u 90+, VAR presudio drugačije!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 11.09.2022.
22:50
Izvor: Sportske.net

Završnica za infarkt!

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa remizirali su na svom stadionu sa ekipom Salernitane rezultatom 2:2 u jednoj od najluđih mečeva u Seriji A u poslednjih nekoliko godina. 

Salernitana je imala 0:2 na poluvremenu, ali je Juve uspeo da preokrene i da se vrati, Bonući je dao gol u nadoknadi za 2:2, ali je potom i zbog njega poništen treći pogodak, jer je bio na putanji lopte ka golu, i u nedozvoljenoj poziciji, VAR je presudio ovaj put u korist Salernitane...

Da krenemo redom...

Masimilijano Alegri je izveo kombinovan i dovoljno jak sastav, ali je njegov tim ponovo izgledao prilično neuverljivo, po ko zna koji put ove sezone.

Salernitana je očekivano prepustila posed lopte i povukla se na sredinu terena i čekala svoje šanse iz kontri i brzih napada. Iz prve takve situacije je i povela. 

Mazoki je pobegao po levom krilu, predriblao je Kuadrada i uputio oštar centaršut kroz peterac, a na drugoj stativni je na pravom mestu bio Kandreva za 0:1.

Juventus je imao jalovu inicijativu, bez izrazitih šansi, mada se atmosfera malo podigla kada je Vlahović postigao pogodak, ali je on poništen zbog ofsajda.

U finišu prvog poluvremena usledio je novi šok za Juve. Nakon novog napada po boku i povratne lopte, Bremer nije na vreme sklonio ruku, a lopta ga je pogodila na putu ka golu i sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Pjontek koji je rutinski pogodio za ogromnih 0:2.

Verovali ili ne, prema dostupnoj statistici, ovo je prvi put nakon 18 godina da je Juventus  na poluvremenu, kao domaćin, gubio sa dva ili više golova razlike?!

To je nateralo Maksa Alegrija da odmah reaguje i na poluvremenu uvede Milika umesto Moisa Kena.

Juve je zaigrao mnogo bolje i u 51. minutu je zasluženo smanjio. Ponovo je Filip Kostić bio asistent, kao i pre pet dana u Parizu, odlično je centrirao sa levog boka, a Bremer bio najviši u skoku za 1:2

Juventus je nastavio da dominira, ali je opet teško dolazio do pravih prilika, a onda je u 73. Milik iskosa sa leve strane šutirao tik pored stative i najavio poslednju ofanzivu domaće ekipe, pošto je dva minuta kasnije i Vlahović poslao loptu zamalo preko gola sa nekih 20 metara. 

U finišu je Alegri povukao čudne poteze, uveo je Danila umesto Kostića, potom i mlađanog Sulea umesto MekKenija. Brazilac je prekomandovan na desno krilo i upravo je on ubacio jednu opasnu loptu u finišu, Milika su centimetri delili od gola. Milik je ponovo oprobao šut i u 90. minutu, kada je lopta zakačila i prečku i završila preko gola. 

I onda u nadoknadi vremena velika greška defanzivca Salernitane koji je zakasnio i oborio Aleksa Sandra, a sudija pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Leo Bonući, golman Sepe ga je pročitao i odbranio, ali se lopta vratila do štopera Juventusa koji je zakucava u mrežu za 2:2!

Tu nije bio kraj ovoj ludnici, u poslednjim trenucima, nakon kornera, Milik je iz četvrtog pokušaja konačno pogodio i to glavom za eksploziju na tribinama.

Međutim, onda se javio VAR, Bonući je bio na putu lopte ka golu, pa je sudija morao da pogleda da li je uticao na golmana Sepea i nakon pregledanog snimka je odlučio da poništi pogodak Juventusa!

Nakon toga je usledio novi haos, isključen je i Maks Alegri zbog protesta, prethodno i Milik jer je zbog skidanja dresa prilikom datog gola zaradio drugi žuti karton. Crvene su zaradili i Kuadrado i Facio zbog fizičkog obračuna...

Ovo će biti odluka o kojoj će se pričati, jer da li bi golman Sepe uspeo da zaustavi udarac, da li mu je Bonući zaista smetao i našao se na putanji lopte ka golu...

Sve u svemu, Juve ima 10 bodova, Salernitana 7, o ostalome će se pričati od sutra...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke