LŠ (grupa H) - Nestvarnih 16 golova, PSŽ dao 7, Juve preporođen posle izlazaka Vlahovića i Kostića, ali uzalud!

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.10.2022.
22:54
Izvor: Sportske.net

Dve čudesne utakmice u Grupi H, teško je samo prebrojati golove!

EPA-EFE/TIAGO PETINGA
EPA-EFE/TIAGO PETINGA

Povezane vesti

Benfika - Juventus 4:3, PSŽ - Makabi Haifa 7:2! To je epilog neverovatne večeri u okviru petog kola Grupe H Lige šampiona, što ujedno znači i da PSŽ i Benfika idu dalje iz ove grupe, a Juventus i Makabi će se boriti za treće mesto koje vodi u Ligu Evrope.

Benfika je od samog starta meča uspostavila inicijativu i nije se čekalo na vodeći gol ''orlova''. Igrao se 17. minut meča, domaći su iznudili korner, a posle kombinacije na levoj strani, Enco Fernandez je odlično centrirao u kazneni prostor, gde je još bolje reagovao mladi Antonio Silva i udarcem glavom sa ivice peterca savladao Ščešnog - 1:0.

Samo pet minuta kasnije Juventus je uzvratio, takođe posle kornera. Izveo ga je Filip Kostić, Danilo je zahvatio loptu glavom i prosledio na drugu stativu, gde ju je sačekao Vlahović i traljavo ugurao u mrežu sa najviše metar udaljenosti. Usledila je provera ove situacije, da li je bilo ofsajda, na kraju sudija Srđan Jovanović je potvrdio da je gol regularan, ali je naknadno pripisan Moazu Kinu, koji je posle udarca Vlahovića ''zakucao'' loptu u mrežu - 1:1.

Mogao je par minuta kasnije Vlahović i do drugog gola posle akcije sa Kostićem, ali nije bio precizan, posle čega je usledio ekspresni odgovor Benfike. Igrao se 28. minut meča, Kvadrada je lopta pogodila u ruku u kaznenom prostoru Juventusa i sudija Jovanović je pokazao na belu tačku. Žoao Mario je bio precizan i Benfika iz jedanaesterca dolazi do novog vođstva - 2:1.

Najlepši potez prvog poluvremena izveo je Rafa Silva koji je posle brze akcije domaćih u 35. minutu i centaršuta Žoaa Marija majstorski petom zahvatio loptu i savladao golmana Juventusa za ubedljivih 3:1.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, u kom je Juventus mogao da doživi mnogo veću blamažu, pa gosti mogu čak da budu i zadovoljni konačnim rezultatom. Benfika je nastavila sa napadima, ređale su se šanse domaćeg tima i već u 51. minutu Rafa Silva je na asistenciju Grimalda postigao svoj drugi gol za 4:1.

I posle tog gola Benfika je mogla da ''do vrha'' napuni Juventusovu mrežu, Ramos, pa Rafa Silva su propuštali svoje prilike, a trener gostiuju Maks Alegri je odlučio da u 70. minutu iz igre izvede Vlahovića i Kostića i na teren pošalje Sulea i Ilinga.

I nekako, od tog trenutka, Juve počinje da se budi, a Ilingov ulazak se, pre svega, pokazao kao pun pogodak. On je najpre u 77, minutu sa leve strane odlično centrirao za Milika koji smanjuje na 4:2, a samo dva minuta kasnije imao je novi prodor po levoj strani odakle je uputio još jedan upotrebljiv centaršut posle kog Mekeni pogađa za 4:3!

Neočekivana drama je tada usledila, pogotovo posle velikog promašaja Rafe Silve koji je u kontranapadu imao potpuno otvoren put ka golu, ali je umesto mreže pogodio stativu.

Do kraja još dve velike prilike za Juve, mogli su gosti do 4:4, ali Sule ne pogađa, Benfika je uspela da sačuva zasčluženi trijumf.

Za to vreme u Parizu, PSŽ je već u prvom poluvremenu rešio pitanje pobednika protiv Makabija iz Haife, jer je već tada imao vođstvo od 4:1, a do kraja smo videli još četiri gola za konačnih 7:2 za PSŽ.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Goleadu je započeo Leo Mesi u 19. minutu meča. Domaći su napravili pometnju u kaznenom prostoru Makabija, na kraju Mbape šalje loptu na levu stranu, odakle Mesi levom spoljnom šalje loptu u suprotni ugao - 1:0.

Trinaest minuta posle asistencije, Mbape je postigao i gol za vođstvo Parižana od 2:0. Slična situacija kao kod Mesijevog gola, samo ovog puta Mbape iskosa sa leve strane šalje loptu u mrežu.

Već u 35. minutu je bilo i 3:0, razređena je bila odbrana Makabija, što je bila idealna situacija za Mesija i Nejmara, pa na kraju Argentinac asistira, a Brazilac pogađa mrežu.

Tri minuta kasnije gosti iz Haife uspevaju da uzvrate golom Seka na asistenciju Aclija iz slobodnog udarca sa leve strane i s obzirom na poraz Juventusa, Makabiju je svaki postignuti gol od velikog značaja za ostanak na evro-sceni.

Ali, loša vest za Izraelce je da je Leo Mesi večeras bio vrlo raspoložen za igru i pred kraj prvog poluvremena argentinski čarobnjak udarcem sa 18 metara još jednom pogađa mrežu za ubedljivih 4:1.

Početak drugog poluvrememna obeležio je Sek, koji u 50. minutu posle kornera sa desne strane postiže svoj drugi gol na ''Parku prinčeva'' i smanjuje na 4:2.

Ovo je samo ''naljutilo'' asove PSŽ-a, a ''petarda'' domaćih dogodila se u 64. minutu meča. Hakimi je uputio centaršut sa desne strane u kazneni prostor, Mbape je prihvatio loptu i iskosa sa leve strane sa nekih petnaestak metara poslao neodbranjiv šut u gornji levi ugao protivničkog gola - 5:2.

Nisu se ni time domaći zadovoljili, pa u 67. minutu stižu i do šestog gola, kada je Nejmar iskosa sa leve strane ubacio loptu u peterac, ona je pogodila Goldberga koji šalje loptu u sopstvenu mrežu - autogol za 6:2.

Ni to nije bilo sve, pa je Soler u 84. minutu posle još jedne asistencije Lea Mesija doneo PSŽ-u konačnih 7:2!

-

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke