Juve - Arrivederci scudetto, sledi skupljanje novca za najveće pojačanje!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 28.10.2021.
09:27
Izvor: Sportske.net

Kraj iluzija...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Juventus je na kolenima. Više os 13 bodova zaostatka za Milanom brine činjenica da tim nema nikakvu igru, tačnije da ova ekipa ne samo da nije sposobna da se bori za titulu, već ne deluje da su spremni ni za četvrto mesto. Kakva bi katastrofa bila da se ne plasiraju u Ligu šampiona, o tome nije potrebno ni pričati, ali ovo je ekipa koja nema pobednički mentalitet, videlo se i protiv Empolija, ali i Sasuola u dva poraza pred svojim navijačima, što je u prvom Alegrijevom mandatu bilo nezamislivo. 

Trofejni trener ima pet bodova manje nego Pirlo prošle sezone, zamerio je igračima da su ispali naivni kada su izjednačili. 

"Ne možete da gubite mečeve kada vidite da ne možete da dobijete. Promašivali smo, kada ne date gol iz nekoliko šansi sve je teže. Uz to, primili smo gol iz kontre, to Juventusu ne sme da se dešava, znali smo koliko je opasan Sasuolo u tim situacijama", objašnjava Alegri, ali malo ko ga sluša.

On dodaje da je problem psihološke prirode.

Šta činiti?

U svakom slučaju, ova sezona u ligi deluje kao izgubljena. Klub mora da se bori za četvrto mesto, da podigne formu, da stigne što dalje u Ligi šampiona, samo čini se da sa ovim timom, teško da mogu nešto više.

Italijanski mediji crtaju scenarion po kome bi klub počeo da se oslobađa prekobrojnih tokom zime, traži pojačanja za leto i spremi novac za prvu metu, pogađate Dušana Vlahovića. Ali, to bi bio samo početak...

Sada je jasno da problem nije bio u trenerima, već da je jednostavno ova ekipa stigla do kraja pobedonosnog niza i da joj sledi generalni remont...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke