Juve bez milosti, arhiviran Milan za +10!

Autor: Boris Jovanović
subota 07.02.2015.
22:38
Izvor: Sportske.net

Juventus slavio sa 3:1 u velikom derbiju u kome se oslabljeni Milan dobro držao, ali je kvalitet domaćina presudio.

Beta/AP Photo/Massimo Pinca
Beta/AP Photo/Massimo Pinca

Povezane vesti

Juve je napao od početka. Prvi pokušaj Vidala je završio pored gola, ali je nakon petnaestak minuta "Arena" eksplodirala.

Morata je posle jedne od grešaka odbrane gostiju asistirao Tevezu, Argentinac nije u ofsajdu, pobegao je Paleti i lako matirao Lopeza.

Mogao je i Evra nakon dvadesetak minuta da savlada Španca, šutirao je i Tevez, a onda je Milan podigao glavu.

Posle kornera Luka Antoneli se najbolje snašao pred golom Bufona. On je specijalista za Juventus, igrajući za Đenovu jesenas je savladao Bufona, to je i jedini poraz Juventusa ove sezone u Seriji A.

Italy Soccer Serie A

Ali, Milan nije dugo izdržao. Prvo je Dijego Lopez sjajno intervenisao nakon udarca Markisija. Posle kornera, Juve ponovo vodi, Bonući u petercu, odlično se snašao štoper Juventusa petom sproveo loptu u mrežu. U začetku akcije je bio u duelu sa Lopezom, igrači Milana su signalizirali da je u pitanju bio faul nad njihovim golmanom.

Do kraja poluvremena Juve bolji, pokušavali su Tevez i Bonući, Lopez kao na streljani na momente, ipak ostalo je 2:1. Problem za Inzagija je i Menez koji je nakon četrdesetak minuta morao u svlačionicu zbog bolesti.

U drugom poluvremenu prva šansa za Pacinija koji je zamenio Meneza, šutirao je, ali je Bufon dobro intervenisao.

Milan je delovao bolje u nastavku, ali je do gola stigao šampion. Markisio je pogodio stativu, a Morata koji je bio i najbolji igrač utakmice je otpadak sproveo u mrežu, 3:1!

Do kraja je Milan pokušao da se vrati u meč, ali se otvorio prostor za kontranapade, nekoliko sjajnih šansi za Juve koji je velikom rivalu mogao da nanese i katastrofu.

Neće imati zamerki navijači, Juve je otišao na +10, Roma igra u Kaljariju i biće u nedelju pod pritiskom kako bi sačuvala makar i malu nadu da bi mogla da se vrati u trku za titulu.

Golove možete videti ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Бранислав Вуковић
Saturday, 07.02.2015
23:39

Tuzna je to ekipa dje je Muntari kapiten.....!!! A Juve? Titula se nikAd nije ni dovodila u pitanje....!!!