Juve bio na ivici provalije, Kijeza popravio utisak!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 17.02.2021.
22:55
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo veče u Ligi šampiona.

EPA-EFE/ESTELA SILVA
EPA-EFE/ESTELA SILVA

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa načinili su negativno iznenađenje porazom od Porta na "Dragau" 2:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Domaći su stigli u vođstvo već u drugom minutu nakon katastrofalne greške Bentakura, koji je neoprezno vratio loptu Ščensnom, a ovu nesmotrenost iskoristio je iranski napadač Mehdi Taremi poslavši loptu u mrežu.

Sličan problem Juventus je imao u 22. minutu kada je Ščensni opet zakomplikovao pred svojim golom, ali je ovaj put prošao nekažnjeno.

Prilično bled Juventus u prvom poluvremenu najbolju priliku je propustio u 41. minutu kada je Adrien Rabio atraktivno pokušao nakon kornera, ali je golman Porta sjajno reagovao.

Već na startu drugog poluvremena odbrana Juventusa je ponovo kapitulirala. Strelac je ovaj put bio iskusni afrički napadač Musa Marega, koji je iskoristio pukotine u odbrani gostiju i savladao Ščensnog u 46. minutu.

Lep pokušaj samo šest minuta kasnije imao je i Serđo Oliveira, ali je Ščensni ovaj put bio pribran.

Nešto bolji pristup igri gostiju iz Torina krunisan je u 83. minutu nakon lepe akcije u kojoj je Rabio uposlio Kijezu, a ovaj iz prve pogodio "malu mrežu" domaćih.

Do kraja meču u kojem je srpski fudbaler Marko Grujić ušao u igru u 66. minutu Juventus se je bio bliži drugom pogotku nego Porto trećem.

Rezultat se ipak nije menjao, pa će u revanšu za manje od tri nedelje izabranici Andree Pirla morati da pobede ukoliko žele plasman u četvrtfinale, ali će im biti dovoljan jedan pogodak da dođu do cilja.

U drugom meču dana fudbaleri Borusije iz Dortmunda stigli su do velike pobede na gostovanju Sevilji 3:2 nakon preokreta zahvaljujući odličnoj večeri Erlinga Halanda.

Sevilja je povela u sedmom minutu golom Susa nakon prave majstorije koji je ovaj fudbaler učinio, ali je izjednačenje gostima iz Dortmunda doneo Mahmud Dahud nakon izuzetnog šuta van šesnaesterca koji Bono nikako nije mogao da odbrani. 

Potpuni preokret usledio je u 27. minutu kada se u strelce upisao Haland nakon prelepe kombinacije sa Džejdonom Sančom.

Mladi norveški napadač je ovim golom ušao u istoriju Lige šampiona kao prvi fudbaler koji je postigao 17 golova u prvih 13 utakmica u ovom takmičenju.

Na ovome se nije zaustavio pošto je u 43. minutu postigao drugi gol na meču. 

U nastavku meča dugo nije bilo golova, ali se mreža posle dužeg vremena zatresla u korist domaćeg tima.

Strelac je posle odlično ubačene lopte bio Luk De Jong u 84. minutu smanjivši prednost Borusije na 3:2, ali će klubu iz Andaluzije biti potrebna dva gola u Dortmundu kako bi nadoknadili večerašnji zaostatak.

Pre golo u drugom poluvremenu lepe šanse su propustili Džud Belingam za Borusiju i Oskar za Sevilju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bádr Hari
Wednesday, 17.02.2021
23:05

Kakve greške izlizanog kod prvog gola Porta. 😂

avatar
Badr®Hari
Wednesday, 17.02.2021
22:57

Velika sreća za Porto što izlizani opet nije igrao inače bi ih sam uništio i rešio pitanje pobednika još u prvom meču, tim pre što je ovo njegovo takmičenje. Ne samo da ga je izmislio, da je bio daleko najbolji ikada u ovom takmičenju, da je pružao epske partije, nego je fudbalski svet u tu čast hteo da preimenuje UCL u ICL ili RCL, kako god. Ne znam dokle se stiglo sa tim projektom? 😂 A tek golova šta se nadavao u ovom takmičenju, više nego svi ostali zajedno. Ništa pokradene utakmice sa Realom, ništa fake penali, ništa Šahtjor, Malme, Apoel, Wolfsburg, Ferencvaroš, Šalke, ništa grupna faza, samo Liverpool, City, Barsa, Bayern, PSG, polufinala i finala. 😂😂😂