Juve ''juventusovski'' dobio i Romu, Vlahoviću asistencija

Autor: Darko Mitrović
subota 30.12.2023.
22:39
Izvor: Sportske.net

Još jedan ''minimalac'' vredan tri boda.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

U derbiju 18. kola italijanske Serije A, Juventus je na svom terenu savladao ekipu Rome sa 1:0.

Ovo je trinaesta pobeda za Juve od početka sezone i sada je ''stara dama'' na dva boda zaostatka u odnosu na vodeći Inter, dok je Roma ostala na sedmoj poziciji sa 28 osvojenih bodva.

Iako je Roma imala veći posed lopte, Juventus je tokom prvog poluvremena bio konkretniji, opasniji, a naš reprezentativac Dušan Vlahović se najviše puta nalazio u prilikama za gol. Imao je srpski napadač dve ili tri izgledne situacije koje nije uspeo da iskoristi, a najatraktivniji je bio njegov volej sa ivice kaznenog prostora kada je u stilu Zlatana Ibrahimovića pokušao da zatrese mrežu, ali je lopta završila pored desne stative.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Juventus je poveo. Veliki posao je odradio Filip Kostić na levoj strani, izdržao je duel sa Kristensenom i dodao loptu Vlahoviću koji je odmah prosleđuje za Rabioa, a ovaj iskosa sa leve strane pogađa bliži ugao za vođstvo od 1:0.

Sve je mogao da reši Mekeni u 84. minutu meča kada je Kjeza probio po levoj strani i ''kao na tacni'' mu poslao loptu ispred peterca protivničkog gola, ali je Mekeni šutirao pravo u golmana Patrisija!

Četiri minuta kasnije nova velika prilika za Juventus, Kjeza je ponovo napravio pometnju u kaznenom prostoru Rome i na kraju pogodio mrežu, ali taj gol nije priznat zbog ofsajda u kom se Kjeza našao u toku ove akcije, kada se lopta odbila do njega.

Pokušavala je Roma do kraja da izvrši pritisak na drugoj strani, ali Juventus se znalački odbranio i sačuvao minimalnu prednost.

Inače, Filip Kostić i Dušan Vlahović su odigrali 74 minuta u večerašnjem meču, kada su zajedno zamenjeni, ali su kod jedinog gola odigrali ključne uloge uz strelca Rabioa.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke