Juve konačno pobedio, Dibala u poslednjim sekundama pokvario utisak

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.11.2021.
22:44
Izvor: Sportske.net

Argentinac je teren napustio vidno nervozan, i pored pobede kojoj je dao veliki doprinos.

EPA-EFE/MASSIMO PICA
EPA-EFE/MASSIMO PICA

Povezane vesti

Posle dva bolna poraza u proteklih sedam dana - od Čelsija u Ligi šampiona i Atalante u Seriji A, Juventus je konačno obradovao svoje navijače.

''Stara dama'' je večeras kao gost u 15. kolu italijanskog šampionata savladala ekipu Salernitane rezultatom 2:0, što je sedma pobeda Juventusa ove sezone u Seriji A.

Na vođstvo gostiju čekalo se do 21. minuta kada je prelep gol postigao Paulo Dibala posle duplog pasa sa Kuluševskim. Sa ivice kaznenog prostora zahvatio je loptu levom nogom i poslao je u levi ugao gola domaćih - 0:1.

Sedam minuta kasnije prednost ''Bjankonera'' je zamalo duplirana. Kvadrado je sa leve strane odlično izveo slobodan udarac, lopta je pogodila stativu i odbila se do Kjelinija koji ju je prosledio u mrežu, ali je Kin bio u ofsajdu, uticao je na igru i posle VAR provere, gol nije priznat.

Salernitana je imala izvanrednu priliku za izjednačenje u 57. minutu meča. Sa desne strane je upućen centaršut u kaneni prostor za Ranijerija koji je šutirao iskosa sa desne strane, lopta je pogodila stativu, pa se odbila paralelno sa gol linijom, ali nije bilo nikog u blizini da je prosledi u mrežu.

Imali su domaći nekoliko minuta kasnije još jedan opasan napad, ali nisu uspeli da upute završni udarac.

Na drugoj strani, Juve uspeva da u 70. minutu duplira prednost. Bernadeski je prihvatio loptu na levoj strani, potom ju je poslao na prvu stativu ka Morati koji majstorski reaguje i kroz noge golmanu Belecu pronalazi put do mreže - 0:2.

Pripretio je Morata i u 80. minutu, a dva minuta kasnije još bolji pokušaj imao je Dibala koji sa ivice kaznenog prostora šutira zamalo pored gola.

Do pred sam kraj bez većih uzbuđenja, ali u poslednjim sekundama nadoknade vremena gosti su iznudili jedaaesterac. Dibala ga je izveo, ali se okliznuo u trenutku kada je uputio udarac, pa je lopta završila visoko iznad prečke. Ostalo je 2:0, a Juve sada zajedno sa Fiorentinom ima 24 boda na deobi šestog mesta. 

Za to vreme, Verona i Kaljari su na ''Bentegodiju'' podelili bodove, bilo je 0:0, a Ivan Ilić i Darko Lazović bili su starteri u domaćoj ekipi.

Verona sada ima 20 bodova na desetom mestu na tabeli, a Kaljari je posle trećeg uzastopnog remija ostao na pretposlednjoj poziciji sa devet bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke