Juve na vrhu, završnica za infarkt!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 01.12.2023.
22:49
Izvor: Sportske.net

Neverovatno šta se dešavalo u Monci...

Marco Alpozzi/LaPresse via AP
Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Povezane vesti

U okviru 14. kola italijanske Serije A ekipa Juventusa je imala tri boda u džepu do nadoknade vremena, a onda je Monca uspela da stigne do izjednačenja. Ipak, "luda" završnica pripada gostima pošto je Gati imao poslednju reč. Na kraju - 1:2 (0:1).

Već u 11. minutu penal za Juventus, Kambijaso se izborio za poziciju, bio je fauliran i sudija nije imao dilemu, pokazao je na belu tačku. 

Dušan Vlahović je uzeo stvar u svoje ruke, ali je Di Gregorio odbranio njegov udarac, potom i još jedan koji je, čini se, bio još teži. 

Ipak, samo minut kasnije, gol u mreži Monce.

Kavilja je izveo korner sa desne strane, Rabio je bio na pravom mestu i glavom zakucao loptu u mrežu za 0:1!

Monca je bila opasna, ali moraće u narednom periodu da porade na realizaciji pošto nisu šutnuli u okvir gola, a čak 12 šuteva je otišlo van sve do nadoknade vremena. 

Juventus, sa druge strane, konkretniji do kraja susreta, igrali su na neki svoj način, na Alegrijev način i ovoga puta im se obilo o glavu, ali samo na kratko. 

Karboni je uspeo da izjednači u prvom minutu nadoknade, poslao je loptu u kazneni prostor, niko je nije dokačio i ona je završila u mreži, bila je to jedna od onih lopti koje su najnezgodnije za golmane jer očekujete da će je neko zakačiti. 

Ipak, utakmicu rešava Federiko Gati posle prodora Rabioa, posle promašene lopte, uspeo je iz drugog navrata da zakuca loptu za tri boda.

Juventus je sada prvi na tabeli, makar na kratko dok Inter ne odigra utakmicu protiv Napolija u Napulju.

Monca, sa druge strane, ostaje na 18 osvojenih bodova.

Kostić danas svih 90 minuta na terenu, Vlahović je igrao do 70. minuta. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak