Juve ne posustaje, opet je za petama Napoliju

Autor: Darko Mitrović
subota 06.01.2018.
22:39
Izvor: Sportske.net

Večerašnji program u Seriji A zaključen je utakmicom na Sardiniji, gde je aktuelni šampion nastavio svoju seriju pobeda i vratio se na samo bod zaostatka za Napolitancima.

EPA/Fabio Murru
EPA/Fabio Murru

Povezane vesti

Kaljari je večeras pred svojim navijačima pružio dobar otpor favorizovanom rivalu, ali je iznenađenje izostalo. Juventus je slavio sa minimalnih 1:0, a čovek odluke je Federiko Bernardeski.

Iako se dugo čekalo na vodeći gol, i prvo poluvreme bilo je sadržajno i zanimljivo.

Juve je mogao do vođstva već u devetom minutu, kada je Dibala iz slobodnog udarca uzdrmao prečku.

Samo devet minuta kasnije, još jednom su domaći imali mnogo sreće. Ovoga puta je Bernadeski bio u prilici, ali je njegov udarac zaustavila stativa.

Potom sledi period igre tokom kojeg je domaćin bio konkretniji. Igrao se 27. minut kada je Pavoleti pokušao posle kornera, odlično je šutirao, ali je Ščešnji odlično reagovao.

Još bolja prilika za domaće viđena je u 44. minutu, kada je Farijas iskosa sa desne strane šutirao u bliži ugao, ali je ovoga puta stativa bila saveznik Juventusa.

Prva velika prilika u drugom poluvremena viđena je u 60. minutu, kada je Miralem Pjanić šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta završila pored leve stati ve.

Trenutak odluke dogodio se petnaest minuta kasnije.

Sve je počelo duelom Benatije i Pavoletija na sredini terena, fudbaler Kaljarija je u skoku dobio udarac laktom u glavu, ali sudija nije zaustavio igru, lopta je stigla do Daglasa Koste koji je probio po desnoj strani, oštro centrirao u peterac za Federika Bernardeskija kome nije bilo teško da iz neposredne blizine zatrese mrežu - 0:1.

Do kraja, Juventus je znalački zadržao minimalnu prednost, upisao novu pobedu i nastavio trku za vodećim Napolijem koji je ranije danas savladao Veronu.

Kaljari je ostao na 16. mestu sa 20 osvojenih bodova.
-
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kajzer_soze
Sunday, 07.01.2018
15:43

Mozda je bio greska za penal ali sudac je bio blizu i nije zbog to hteo da koristi VAR,po moje mislenje bio e penal ali ipak sudac vise zna .A za loptu nema sta da se zalu jer ni oni ni su izbacili loptu i tek kada su je izgubili poceli da se bune.

avatar
petar8
Sunday, 07.01.2018
14:00

benatia miljenik sreće. sada lakat sudac ništa,protiv Intera rukom zaustavi šut na gol,sudac opet ništa

avatar
Goran.984
Sunday, 07.01.2018
00:09

Na malim mecevima se uzima titula...nece uvjek biti briljantna igra,al bitna su 3 boda. FJ

avatar
gajokrusica
Sunday, 07.01.2018
00:08

Eto to je taj sampion, sramota sta oni godinama rade, I posle sto Juventus u seriu B. Cist karton za Benatiju zbog udarca laktom, sudija naravno nista ne svira i odma pada gol. Penal kao suza za Kaljari, on nece ni da pogleda snimak. Sramota i bruka za italijanski fudbal, godinama su taoci crno bele mafije.

avatar
Stefan Stojkovski_fb
Sunday, 07.01.2018
00:03

Jednostavno Douglas Costa mora da igra vise...

avatar
juvealexx
Saturday, 06.01.2018
23:56

"iščupana" pobjeda uz jako lošu igru osim uvodnih 25 min kad smo dominirali ali nismo imali ni sreće pogodivši prečku i stativu ,a i Cagliari je imao 2 odlične prilike u 1 pol , i taj pogodak je možda kontroverzan jer sudac nije zaustavio igru , ali simptomatično je da se igrač cagliarija prvo previjao od navodno jakog udarca a nakon pogotka ustao kao da ništa nije bilo ;-)

Sve u svemu utrka "u dvoje" se nastavlja ,Inter i Roma su još malo zaostali bodovno nakon ovog kola a jedino treba obratiti pažnju na Lazio koji igra zaista dobro cijelu sezonu

Dybala će opet "na hlađenje" ali ovaj put zbog ozljede , minimum mjesec dana

avatar
INTERnacionalist
Sunday, 07.01.2018
00:15

..pošten komentar!

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 06.01.2018
23:49

Kakvo bedno ponasanje nisu oni gospodski klub vec seljacki klub...igrac lezi na zemlji oni nece da izbace loptu vec daju gol na kvarno i dolaze do nezasluzene pobede

avatar
Japanac
Sunday, 07.01.2018
10:04

Igraci Kaljari su imali loptu u noge i nisu izbacili,pa tek onda je Juve oduzeo loptu,i po tvoju logici trebalo je da je izbace ? Znas danasan fudbal koliko ljudi simuliraju za da potrose vreme?

avatar
Japanac
Saturday, 06.01.2018
23:45

Jedva,pregruba igra i posle povrede Dybale kao da su igraci pomalo zagubili koncentraciju,pola tima se povredio sreca pa je sad pauza...Forza Juve

avatar
Raúl González
Saturday, 06.01.2018
23:43

Kakva bedna pobeda, ne mogu da verujem. Sramota.