Juve ne prašta, Tevez presudio Milanu!

Autor: Boris Jovanović
subota 20.09.2014.
22:42
Izvor: Sportske.net

Juventus slavio na "San Siru", Milan se branio tokom čitavog meča, ali je Karlos Tevez odlučio pobednika. Zaslužen trijumf gostiju koji imaju maksimalan učinak nakon tri kola!

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Sjajna atmosfera na krcatom "San Siru", 80 000 ljudi, Milan spreman da se isprsi pred šampionom i navijači "Rosonera" koji zahtevaju bes i požrtvovanje kako bi se vratili slavni dani.

U prvom poluvremenu Juventus bolji. Pereira je prvi pripretio Abijatiju, na drugoj strani domaćin se uglavnom branio, čekao šansu iz kontre. Najbolju je propustio Honda koji je nadskočio rivale, ali je Bufon paradom spasao svoj gol.

U poslednjih 15 minuta prvog dela ofanziva gostiju. Markisio je pogodio stativu, a dobru šansu propušta i odlični Pereira koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, Abijati je intervenisao. Imao je Lihštajner priliku da pred golom Abijatija uputi završni potez za mat. Najbolju šansu imao je Ljorente posle divne akcije Juventusa, ali je ponovo Abijati spasao Milan.

U jednoj kontri bomba Meneza, Bufon bez rizika boksuje loptu, visok tempo, dosta uzbuđenja, konačno igra dostojna atmosfera, činilo se da Milan ima više razloga da bude zadovoljan posle prvog dela.

U drugom poluvremenu ista slika, povučeni Milan, Juventus je probao preko Pogbe, pa je onda malo nedostajalo da Markisio pogodi mrežu, imao je Abijati dosta sreće večeras.

I onda dvadesetak minuta pre kraja, konačno gol za goste, akcija Pogbe i Teveza, Argentinac nastavlja strašnu seriju, njegov četvrti gol u tri meča, zaslužena prednost Juventusa.

Probao je Inzagi uvođenjem Toresa i Pacinija, ali Milan je bio nemoćan da uzvrati. Najopasnija situacija bilo je kada je Tevez posle kontakta sa Markisijom pao u kaznenom prostoru, tražili su igrači Milana penal, Ricoli je smatrao da prekršaja nije bilo.

Iskreno, Milan nije zaslužio bod, bili su u podređenom položaju tokom čitavog meča, ali ne bi trebalo da budu obeshrabreni jer praktično stvaraju novi tim. Juventus je prvi sa perfektnim učinkom, nisu primili gol u prva tri meča Serije A.

Gol Teveza možete videti ovde.

U prvom meču dana su Ćezena i Empoli podelili bodove.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke