Juve se zahvalio trojici i počeo pregovore sa PSŽ-om!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 30.06.2022.
12:55
Izvor: Sportske.net

Velika imena napustila "staru damu".

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Masimilijano Alegri i uprava Junvenutsa imaće mnogo posla u letnjem prelaznom roku. Štoper Matijs de Liht izrazio je želju da napusti Torino i postane novi fudbaler Čelsija, a danas se "stara dama" zvanično oprostila od trojice vrhunskih fudbalera, koji su bili važni šrafovi "crno-belih".

Juventus se na svom zvaničnom sajtu zahvalio Paulu Dibali, Alvaru Morati i Federiku Bernardeskiju koji su napustili klub ovog leta.

Najveći udarac za Alegrijevu ekipu trebalo bi da bude odlazak Dibale, Argentinac je proveo sedam godina u Torinu i osvojio pet "Skudeta". Još uvek nije poznato gde će 28-godišnjak nastaviti karijeru, najrealnija opcija je Inter, ali njegova seldiba na "Meacu" još uvek nije dogovorena.

Morata se posle dvogodišnje pozajmice vrati u Atletiko Madrid. Španac je prošle sezone postigao 12 gola za "crno-bele", a ostaje da se vidi da li je u planovima šefa struke "jorandžija" Čola Simeonea.

Što se tiče Bernardeskija, njegov odlazak će se možda i  najmanje osetiti. Momak rođen 1994. godine došao je u Juventus 2017. godine u Juventus, imao je bolje i lošije epizode, pa nije uspeo da se izbori za produžetak saradnje.

U Torino bi mogao da stigne štoper Pari Sen Žermena Preston Kimpebe, kao zamena za Matijsa de Lihta.

Francuski mediji javljaju da Juventus želi reprezentativca Fracuske i standardnog prvotimca PSŽ-a, koji je često nosio kapitensku traku. Kimpembe ima 26 godina, u Parizu je prvoeo celu svoju karijeru, prošao je sve mlađe kategorije PSŽ-a i u dresu "svetaca" postao jedan od najboljih štopera na planeti. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke