Juve - Sve zaviisi od Kristijana, hoće li Alegri oprostiti Ronaldu?

Autor: Boris Jovanović
sreda 02.06.2021.
08:36
Izvor: Sportske.net

Jasno je da trener želi da krene u drugom pravcu...

Vincent Carchietta/Pool Photo via AP
Vincent Carchietta/Pool Photo via AP

Povezane vesti

Juventusovi navijači čekaju, mada ništa nije u rukama kluba. 

Naime, poznat je Alegrijev stav o Ronaldu, on smatra da Portugalac guši i klub i mlađe igrače insistirajući na svojim golovima.

Navodno je rekao Anjeliju u aprilu ove godine da je Portugalac najveća kočnica razvoju kluba i da bi trebalo da ga se oslobodi.

Sećate se Ronaldovog gesta protiv Ajaksa, posle eliminacije, on je rukama pokazao da trener nema hrabrosti, da se tako izrazimo.

Alegri nije ulazio u sukobe, diplomatski je odgovorio da je Kristijano razočaran kao i ceo tim. Ali, nema sumnje da mu je taj neuspeh i Ronaldovo nezadovoljstvo izmaklo stolicu i da su tada Nedved i Paratići pritisli Anjelija da pruži šansu Sariju.

Šta će se sada desiti?

Ronaldo ima još godinu ugovora i sa 30 miliona primanja teško da će naći klub. Odnos njega i Alegrija bi mogao da bude problem, tim pre što trener neće oklevati da ga pošalje na klupu, sada ima mnogo veću moć nego pre tri godine. 

Za sve je najbolje da Ronaldo napusti Juventus, ali treba naći rećenje. Mendeš pokušava, no priče o PSŽ ili Junajtedu nisu konkretne. Jasno je da bi u klubu sve dali da ode Ronaldo, a dođe Pogba, da je Dibala ponovo centar projekta i da uzmu novac za Šćešnjog i dovedu Donarumu bez obeštećenja. Samo, to nije lako, kao ni dovođenje Lokatelija iz Sasuola koga je želeo i Pirlo.

Sutra počinje revolucija, Alegri će na sastanku sa Anjelijem i novim direktorom Čerubinijem izneti svoje mišljenje o prelaznom roku, pa bi tim trebalo da dobije obrise. Ali, sve zavisi od odlaska Kristijana Ronalda. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke