Juve upisao i petu u nizu, ali je strepeo u finišu i ostao sa igračem manje!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 10.11.2022.
20:24
Izvor: Sportske.net

I bez Vlahovića pobeđuju.

EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO
EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO

Povezane vesti

Kako sezona odmiče, Juventus je sve bliži vodećima na tabeli, a novi korak napred ''Stara dama'' je napravila večeras na gostovanju u Veroni, gde je upisala i petu uzastopnu pobedu u Seriji A. 

Juve je slavio sa 1:0 i ovom pobedom se probio na treće mesto sa 28 bodova, iza Intera sa 38 i Milana sa 30 bodova, a Verona je ostala na poslednjem mestu sa svega pet osvojenih bodova.

Od ukupno četvorice srpskih reprezentativaca u ove dve ekipe, samo je Filip Kostić bio starter u Juventusu, Vlahović nije bio u protokolu zbog povrede, a Lazović i Ilić su bili na klupi za rezerve u domaćem timu.

Drugo poluvreme počelo je prilikom za defanzivca domaćih Davidoviča koji je zahvatio loptu posle centaršuta iz slobodnog udarca, ali je zamalo bio neprecizan.

A onda, na isteku 60. minuta igre, Juventus stiće do vodećeg gola! Moaz Kien je probio kroz sredinu, ušao u kazneni prostor i sa petnaestak metara uputio udarac, lopta je zakačila Davidoviča, prevarila golmana Montipa - 0:1.

Trener Verone Salvatore Boketi je odmagh reagovao dvostrukom izmenom, poslao je na teren Velosa i našeg Darka Lazovića umesto Sulemane, i Doiga.

Ali, utakmica je ušla u ritam koji odgovara Juventusu, vreme je radilo za goste, pa nekih petnaestak minuta nije bilo novih uzbuđenja, sve do kornera za domaće u 75. minutu i sporne situacije u kaznenom prostoru Juventusa. Veloso je šutirao, lopta je pogodila Danila u ruku, ali posle intervencije iz VAR sobe, sudija Di Belo je odlučio da nema elemenata za najstrožu kaznu.

Darko Lazović je u 82. minutu iznudio novi korner za Veronu, ali domaći nisu uspeli da još jednom značajnije ugroze gol Matije Perina. Međutim, minut kasnije - penal za Veronu! Marko di Belo je procenio da Bonućijev start može da se okarakteriše kao opasna igra u kaznenom prostoru Juventusa. Ali, posle pregledanog snimka promenio je odluku, pa je i ova prilika za domaće propuštena.

Nije se Verona predavala i u nadoknadi vremena je iznudila slobodan udarac na ivici kaznenog prostora, uz isključenje Aleksa Sandra! Loše je izveden taj slobodan udarac, minut kasnije je i Verdi pripretio sa ivice šesnaesterca, šutirao je pored gola, iako je imao Lazovića u boljoj poziciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke