Juventus diše za vrat Milanu, Sergej u nadoknadi srušio Veronu

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 11.04.2021.
17:17
Izvor: Sportske.net

Srbin doneo pobedu svom timu.

EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI
EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI

Povezane vesti


Fudbaleri Juventusa stigli su do druge uzastopne pobede u Seriji A pošto su u meču 30. kola na svom terenu nadigrali Đenovu rezultatom 3:1 i tako održali svega bod zaostatka u odnosu na drugoplasirani Milan.

Nešto lošiji deo sezone već u ranoj faziji meča uspeo je da anulira Dejan Kuluševski kada je u četvrtom minutu doveo domaćina u vođstvo.

Švedski fudbaler makedonskog porekla iskoristio je asistenciju nakon neverovatnog prodora Huana Kvadrada.

Već u 22. minutu bilo je 2:0 za branica titule posle akcije u kojoj su učestvovali Federiko Kijeza i Kristijano Ronaldo, a rutinski je posle dva odbitka u gol pretvorio Alvaro Morata.

Priliku da dodatno uveća vođstvo "stare dame" do odlaska na odmor propustio je Adrien Rabio u 36. minutu, a nešto bolju igru s kraja prvog poluvremena gosti iz najveće italijanske luke marerijalizovali su početkom nastavka igre.

Talas dobre igre gosti su iskoristili da stignu do gola u 49. minutu kada je mrežu Vojćeha Ščensnog zatresao Đanluka Skamaka postigavši izuzetan gol glavom.

Igra se potpuno raspršila u tim trenucima, pa su dve dobre prilike u prvoj trećini nastavka propustili Marko Pjaca i Kristijano Ronaldo.

Neizvesnost meča potrajala je do 70. minuta kada je Juventusu dva gola razlike vratio Veston Mekeni, koji je na asistenciju Danila sam izašao pred gol Đenove i lako matirao protivničkog čuvara mreže.

Do kraja meča priliku da rezultat učini još ubedljivim propustio je Aleks Sandro, ali to ništa nije uticalo na krajnji ishod utakmice kojim je Juventus nastavio poteru za Milanom i nadu da će ipak stići prvoplasirani Inter.

Đenova je uprkos porazu i dalje na solidnih plus 10 u odnosu na zonu ispadanja i ne bi trebalo previše da brine za status prvoligaša.

U preostala dva meča u istom terminu pobede su upisali Napoli i Lacio. Izabranici Đenara Gatuza oporavili su se od nedavnog poraza od Juventusa slaveći na gostovanju Sampdoriji sa 2:0.

Golove za tim Đenara Gatuza postigli su Fabijan Ruiz u 35. minutu i Viktor Osimhen u 87, a drama je izostala kada je glavni sudija meča nakon konsultacije VAR tehnologije poništio gol Sampdoriji zbog prethodnog faula.

Seriju od četiri uzastopne pobede nastavili su fudbaleri Lacija koji su slavili na gostovanju Veroni sa 1:0 golom Sergeja Milnkovića-Savića u prvom minutu nadoknade vremena.

Srpski fudbaler je sjajno skočio posle izvanrednog centaršuta iskusnog Stefana Radua i tako ostavio nadu "nebeskoplavima" da naredne sezone ponovo zaigraju Ligu šampiona.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bádr Hari
Sunday, 11.04.2021
17:29

ma samo da nebeski skakac nije dao gol inace nista od spavanja za mene. :D