Juve "minimalcem" razbio maler

Autor: Mladen Heleta
nedelja 07.04.2024.
22:38
Izvor: Sportske.net

"Viola" pala, problemi ostali.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa savladali su Fiorentinu u Torinu rezultatom 1:0, u utakmici 31. kola italijanske Serije A.

Gol odluke postigao je Federiko Gati u 21. minutu.

Juve je tako konačno prekinuo izuzetno loš niz i upisao tek drugi trijumf na poslednjih deset ligaških mečeva. Na taj način je učvrstio svoje treće mesto na tabeli sa 62 osvojena boda.

Fiorentina je ostala na 43 boda i nalazi se na desetom mestu.

Juvetus je bio apsolutno dominantan u prvom poluvremenu, dok "Viola" nije postojala na terenu.

Ređale su se šanse Gatija, Bremera i Mekenija na početku, da bi domaćin zasluženo poveo u 21. minutu.

Kostić je izveo korner sa leve strane i poslao loptu ka štoperu svog tima Bremeru, Brazilac je tukao glavom sa sedam metara od gola i pogodio stativu, a "otpadak" je sa bukvalno jednog metra udaljenosti pokupio drugi štoper Gati i pospremio ga u mrežu, za 1:0.

U 32. minutu je malo nedostajalo da bude 2:0. Dušan Vlahović je zatresao mrežu svog bivšeg tima posle pasa Mekenija, ali je stigla intervencija iz VAR sobe, posle koje je sudija utvrdio da je Amerikanac prilikom asistencije bio u "milimetarskom" ofsajdu.

"Stara dama" je u istom ritmu otvorila i drugo poluvremene i zamalo udvostručila prednost u 56. minutu.

Filip Kostić je, u svom stilu, probio po levom boku i poslao oštar pas u kazneni prostor, a njegov saigrač iz reprezentacije Srbije Nikola Milenković bio jako blizu da postigne autogol. On je probao da preseče to dodavanje, a lopta je nakon njegovog kontakta promenila smer i fijuknula tik pored stative. 

Potom je Vlahović sam sebi zakomplikovao jednu situaciju koja je "pretila" da bude idealna šansa, a onda se ekipa iz Firence odvažila da krene napred tek od 70. minuta utakmice.

I već u 74. minutu je mogla da šokira igrače i navijače Juventusa. Niko Gonzales je raspalio sa distance, Ščensni je sjajno intervenisao i vrhovima prstiju podigao loptu koja je uzdrmala prečku i završila u korneru.

Domaćin je tada sve konce igre prepustio "ljubičastima", Alegri je kao po običaju odlučio da se brani i to je moglo skupo da ga košta u finišu.

Pritiskala je "Viola", Beltran je imao veliku priliku, ali je sreća ovaj put bila na strani Juventusa.

Vlahović je odigrao ceo meč za domaće, Kostić je zamenjen u 59. minutu, dok je Milenković bio sve vreme na terenu za Fiorentinu.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke