Juventus i Napoli na udaru zbog sumnjivih transfera, da li nas čeka "novi Kalčopoli"?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 27.10.2021.
18:27
Izvor: Sportske.net

Na potezu je tužilaštvo.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

List Republika iz Rima donosi vest koja bi mogla da uzdrma Juventus i Napoli.

Naime, dnevni list prenosi informaciju da je Covisoc (telo koje nadgleda rad fudbalskih klubova u Italiji) tužilo ta dva kluba tužilaštvu zbog sumnjivih transfera.

Sporna su čak 42 transfera Juventusa ukupne vrednosti od 90.000.000 evra, ali je problem nastao kada se ispostavilo da je u njima bilo uključeno svega 3.000.000, dok je Juve na kraju bio "dobar" 40.000.000 evra.

Navode se primeri poput trampe sa Olimpikom iz Marseja, Marli Ake je otišao u Italiju, a Franko Tongja u Francusku i obojica su koštala po 8.000.000 evra. U ovom trenutku su daleko od ozbiljnog fudbala budući da jedan igra u trećem rangu Italije, a drugi u četvrtoj ligi Francuske.

Takođe, "češljaju" se i transferi Artura u Juventus i Pjanića u Barselonu prilikom kojih nije bilo klasične trampe zbog "peglanja" knjiga dva kluba.

Napoli je na udaru zbog transfera Viktora Osimena, njegov transfer iz Lila zvanično je koštao 70.000.000 evra uz 10.00.000 bonusa, dok je Lil dobio četiri otpisana fudbalera Napolija koje je klub procenio na 20.000.000 evra.

Manco, Palmijeri i Liguri su se ubrzo vratili u Italiju gde nastupaju u trećem i četvrtom rangu, dok je Karnezis i dalje u Lilu, ali nije upisao nijedan nastup.

Problem je "lažiranje" vrednosti igrača koji je veoma teško utvrditi jer ne postoji striktno određivanje vrednosti jednog fudbalera.

Sada je na potezu tužilaštvo.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke