Vlahović odličan, ali uzalud - Interu trofej Kupa Italije!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 11.05.2022.
23:35
Izvor: Sportske.net

Fantastičan meč na Olimpijskom stadionu u Rimu.

EPA-EFE/Riccardo Antimiani
EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Povezane vesti

Ekipa Intera je stigla do novog trofeja, ovoga puta u Kupu Italije pošto je u finalu savladala ekipu Juventusa sa 4:2 posle produžetaka. U regularnom delu je bilo 2:2. 

Treći duel finala Kupa Italije između Intera i Juventusa, do ovog je Juve imao 2:0 pobedama 1959. i 1965. godine. 

Inter je krenuo bolje danas, a prvi gol smo videli u 7. minutu utakmice. Brozović je dodao do Barele, ovaj se namestao na desnu nogu, udario po lopti sa oko 20 metara od gola i - pogodio sam ugao Perina za 1:0.

Ekipa iz Milana se previše oslonila na čuvanje lopte nakon tog gola, a Juventus je bio nešto agresivniji i bolji tim do kraja poluvremena. 

Ipak, osim jedne šanse koju je imao Vlahović kada je neverovatno dobro odbranio Handanović, nismo videli previše šansi iz kategorije "stopostotnih". 

I dalje slična priča u nastavku susreta, makar u prvih 5 minuta kada je Inter pokušavao da zadrži loptu, a Juventus iz kontri da stigne do izjednačenja. 

Igrao se 50. minut kada je Juventus izjednačio, tada je Vlahović pokušavao da se namesti na udarac, šutirao je i bio izblokiran, da bi lopta stigla do Aleksa Sandra koji je šutirao ka golu, Morata je samo zakačio loptu,a onda je završila u mreži Handanovića za 1:1.

Samo dva minuta kasnije fantastična kontra Juventusa, Dibala je poslao loptu Vlahoviću, ovaj je prevario Dambrozija koji je pao na zemlju, a nakon udarca koji je odbranio Handanović, imao je popravni srpski reprezentativac koji je pogodio za 2:1!

Nakon tog gola nešto drugačiji Inter, imali su par poluprilika, napadali i konačno stigli do gola i to nakon kaznenog udarca. Lautaro Martinez je pao u kaznenom prostoru, sudija je bez razmišljanja pokazao na belu tačku, a pogodio je Čalhanoglu za 2:2. Igrao se 80. minut. Dovoljno za produžetke. 

Čini se i da je Alegri pogrešio sa izmenama, želeo je da sačuva rezultat, na kraju mu se to vratilo i to na negativan način. 

Inter snalažljiviji u produžecima. 

Ništa bitno do 8. minuta produžetka kada je nakon intervencije VAR tehnologije dosuđen penal za Inter. Igra je bila nastavljena, ali je uplašeni De Liht znao da je pogrešio.

Na kraju - Perišić uzima stvar u svoje ruke i pogađa za 2:3!

Nije to bilo sve, samo četiri minuta kasnije ponovo Perišić pogađa, dobio je loptu od Dimarka, bio je na ivici kaznenog prostora i šutirao je sjajno za 2:4!

U nastavku bez mnogo šansi, Inter je sačuvao prednost, a Juventus je po prvi put posle deset godina ostao bez trofeja. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke