Juventus minimalcem nastavio niz, Roma prokockala penal

Autor: Sportske Net
nedelja 17.10.2021.
22:41
Izvor: Sportske.net

Prva utakmica na kojoj "vučica" nije postigla gol.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Poslednja utakmica današnjeg rasporeda Serija A završena je pobedom Juventusa. 

Nije prošlo mnogo vremena do prvog, ispostaviće se i jedinog gola na meču. Juventus je poveo u 16. minutu preko Kina. De Šiljo je primio pas Kvadrada i uputio centaršut, da bi Bentakur dodao glavom do Kina, koji je takođe glavom zatresao mrežu.

Pred sam kraj prvog poluvremena Orsato nije pustio prednost, svirao je naknadno penal za Romu, posle odluke VAR-a, što je naišlo na negodovanje. Ejbraham je postigao gol, ali je igra prekinuta. 

Roma je ovaj jedanaesterac promašila, odnosno Ščesni je odbranio šut Veretua, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Po povratku na teren desila se još jedna sporna situacija. Pelegrini je pao, nakon duela u kaznenom prostoru. Orsato je ponovo konsultovao VAR, ali ovoga puta gosti nisu dobili penal, što je ponovo naišlo na negodovanje Murinja i njegove ekipe.

Nije bilo mnogo ozbiljnih prilika u prvom delu i početkom drugog, osim one Bernardeskog u 47. minutu, koji je makazicama uputio loptu po sredini gola, ali je Patrisio lako odbranio ovaj šut.

Ponovo je Bernardeski bio u prilici za “staru damu” posle nešto više od sat vremena igre kada je uputio jak šut, ali za malo neprecizan, ipak je završila lopta pored gola.

Veretu je na drugoj strani pokušao da se iskupi za promašen penal, šutiravši u dalji golmanov ugao, međutim nije to bilo dovoljno precizno.

Roma je počela se da se budi u drugom poluvremenu. Vinja je jako šutirao, ali je Kijelini izblokirao ovaj pokušaj. Nastavio je Kristante ono što su njegovi saigrači počeli, no ponovo je odbrana Juventusa reagovala, ovoga puta Bonući. 

Posle ovog meča osmog kola italijanskog prvenstva, Juventus je nanizao četiri pobede i sada je sedmi sa 14 bodova, koliko imaju i Atalanta i Lacio, koji su na pozicijama ispred. Roma je ostala četvrta sa bodom više. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke