Juventus obara svetski rekord, šta želi Alegri?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 27.06.2022.
08:50
Izvor: Sportske.net

Kakav tim mogu da očekuju navijači?

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

U Juventusu i dalje nisu rešili ključna pitanja što je očekivano, ali Alegri veruje da će sklopiti kockice. Pogba je ključ, on će sigurno početkom jula potpisati ugovor sa "Bjankonerima", vraća se posle šest godina. Partner na sredini bi trebalo da mu bude Lokateli, dok od ostalih igrača veznog reda, ostaje verovatno MekKeni i svakako Zakarija, i Rabio, ako ne bude imao dobru ponudu.

Blizu je dogovor sa Di Marijom, ali to ne isključuje dovođenje Kostića koji bi trebalo da igra po levom boku u napadu. Traju pregovori sa Ajntrahtom, na stolu je oko 15 miliona sa bonusima, Nemci traže 20, Srbin nema dilemu, čekaće Juve do poslednjeg trenutka.

Tim je u napadu ostao, ili će ostati samo sa Vlahovićem i Kjezom koji treba da se oporavi do oktobra. Dibala je prošlost, Morata takođe, klub nije zadovoljan Keanom koji je na pozajmici još godinu dana. Otišao je i Bernadeski, pa uz Kostića, oni traže i alternativu Vlahoviću. To bi mogao da bude Arnautović, ali prava bomba je Zaniolo iz Rome. On odbija da produži ugovor, u svađi je sa klubom, koji ne želi da prihvati bilo kakve kusure u igračima. Zaniolo hoće u Juve, to nije sporno, ali ako Roma bude insistirala na 60 miliona evra, teško da ćemo videti taj transfer, to bi mogao da plati eventualno Totenhem.

Blizu Juventusa je Andrea Kambijaso iz Đenove, spoljni igrač Đenove, ovaj mladi reprezentativac Italije bi trebalo da čini budućnost kluba zajedno sa Miretijem, Fađolijem, Ranokijom, svi oni bi trebalo da krenu na pripreme i da eventualno ubede Alegrija da mogu da ostanu deo tima. 

Najveća nepoznanica je De Liht. Juventus ne prihvata nikakve trampe, ni Vernera, ni Pulišića, oni za holandskog štopera žele 100 miliona, što bi Holanđanina načinilo najskupljim igračem sveta. Jasno, taj novac bi bio utrošen na renoviranje tima, mnogi smatraju da ga treba pustiti, ako već želi da ode. Ali, nema više Kjelinija, ostao je praktično samo Bonući, i on je već veteran opterećen povredama.

U svakom slučaju, prodaja nekadašnjeg kapitena Ajaksa bi praktično značila iznova stvaranje odbrane, to je uvek opasno...

Videćemo, tek Juventus je poznat po tome što prodaje igrače za svetski rekord, tako je bilo sa Zidanom, tako je bilo sa Pogbom, i sami su rušili rekorde u kupovinama, setimo se Iguaina, ali i ranije kada je Bufon postao najskuplji golman svih vremena, titulu je držao više od 15 godina. Bilo kako bilo, tek treba očekivati promene, mada Alegri hoće čistu situaciju jer prvenstvo počinje zbog Katara, dve nedelje ranije nego obično, u prvoj polovini avgusta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke