Juventus pao u Bergamu posle dve decenije, Atalanta slavi Malinovskog

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 18.04.2021.
16:53
Izvor: Sportske.net

Očekivali smo bolju utakmicu.

EPA-EFE/PAOLO MAGNI
EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Povezane vesti


Fudbaleri Atalante zabeležili su važnu pobedu protiv Juventusa 1:0 u derbiju 31. kola Serije A zahvaljujući golu Ruslana Malinovskog u 87. minutu meča.

Juventus je u Bergamo stigao bez najboljeg fudbalera Kristijana Ronalda, što se odrazilo i na efikasnost "stare dame", koja je najviše pretila preko napadača Alvara Morate.

Prvu ozbiljniju priliku na meču propustio je Mateo Pesina čiji udarac je u 24. minutu prošao pored stative, iako je bio u poziciji da ozbiljnije ugrozi gol šampiona.

Priliku do kraja poluvremena propustio je na drugoj strani Morata, a u nastavku je malo nedostajalo da Luis Murijel dovede domaćina u vođstvom, međutim njegov udarac je zamalo bio neprecizan.

Kako je meč odmicao sve je manje delovalo moguće da će se mreža zatresti na jednoj od dve strane, a delovali je da je to naročito prijalo gostima iz Torina koji su se u drugom poluvremenu potpuno povukli.

To je u 87. minutu kaznio Malinovski nakog izuzetnog udarca prevarivši Vojćeha Ščensnog, koji je bio zaklonjen buljukom protivničkih i svojih igrača.

Domaćin je tako stigao do prve pobede protiv Juventusa nakon dve decenije, a pobeda je utoliko slađa pošto je timu iz Bergama omogućila da pobegnu Juventusu dva boda i spuste ga na četvrtu poziciju.

Fudbaleri Lacija stigli su do pete uzastopne pobede pošto su na svom "Olimpiku" deklasirali slabašni Benevento sa ubedljivih 5:3.

Siloviti napadi "nebeskoplavih" usledili su već od starta meča kada su velike prilike propustili Ćiro Imobile i Hoakin Korea.

Lacio je poveo već u 10. minutu autogolom Fabija Depaolija nakon što se od njega lopta odbila posle udarca Ćira Imobilea.

Već u 20. minutu na semaforu je bilo 2:0 kada je na asistenciju Sergeja Milinkovića-Savića Imobile bio brži od gostujućeg golmana "bocnuvši ga" za novi pogodak.

Prednost je do poluvremena porasla na 3:0 kada je Korea u 36. minutu realizovao penal koji je prethodno skrivio Lorenco Montipo.

Znake života gosti su pokazali u 45. minutu kada su golom Roberta Insinjea smanjili na 3:1, ali ih je maler stigao već u trećem minutu nastavka kada je nesrećni Montipo postigao drugi autogol na meču.

Lacio je već u 56. minutu imao šansu da prednost načini još ubedljivijom, ali je Montipo uspeo da se iskupi i odbrani Imobileov udarac.

Naredni gol pao je u mreži Lacija kada je u 64. minutu Benito Nikolas Viola bio precizan sa penala, pa je prednost domaćih bila prepolovljena.

Benevento je uneo dramu u meč samo tri minuta kasnije kada je postigao gol Đanluka Lapadula, ali je pogodak ipak poništen zbog prethodnog prekršaja.

Do kraja meča pao je po jedan pogodak na obe strane. Gol za Benevento postigao je Kamil Glik u 85. minutu, ali je pobedu Lacija načinio još ubedljivijom Imobile svojim drugim pogotkom na meču u šestom minutu nadoknade.

Uprkos tri primljena gola Lacio je petom pobedom u nizu stigao na samo bod zaostatka nad petoplasiranim Napolijem, pa će večeras navijati za Inter kako bi prestigao tim Đenara Gatuza u nekom od narednih kola.

Benevento je drugim uzastopnim porazom ostao na 30 bodova, samo pet više od pozicije koja vodi u Seriju B.

Seriju od dva uzastopna poraza prekinuli su fudbaleri Bolonje koji su na svom terenu ubedljivo slavili protiv Specije sa 4:1.

Ključan čovek u trijumfu tima Siniše Mihajlovića bio je Matijas Svenberg, koji je postizao golove u 54. i 60. minutu.

Prethodno su vođstvo od 2:0 Bolonji doneli Rikardo Orsolini golom u 12. i Musa Marou šest minuta kasnije.

Utešni gol za Speciju postigao je Ardijan Ismajli u 34. minutu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr®Hari
Sunday, 18.04.2021
22:28

Normalno da će izgubiti kada im se G.O.A.T povredio. Da je on igrao sam bi razneo Atalantu i dokazao po ko zna koji put da je da daleko najbolji u galaksiji, a i šire, oborio bi Pelea po 10-ti put i usput srušio još 8 svojih rekorda, jer je sve tuđe rekorde već odavno porušio. 😂😂😂

avatar
Bádr Hari
Sunday, 18.04.2021
17:00

i za ovo je kriv izlizani. :D