Juventus pobeđuje, ne znaju ni oni kako! Srbi jedva videli teren u Firenci

Autor: Nemanja Janošev
sreda 04.01.2023.
20:32
Izvor: Sportske.net

Ne prestaju da pobeđuju.

EPA-EFE/SIMONE VENEZIA
EPA-EFE/SIMONE VENEZIA

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa slavili su večeras na gostovanju protiv Kremonenzea sa 0:1 (0:0) u okviru 16. kola Serije A.

Povratak ligaškom fudbalu nije doneo preterani boljitak u igri Juventusa, ali za njih je najvažnije da su nastavili tamo gde su stali - da pobeđuju. Zaista, impresivno je kako Juventus pronalazi načine da trijumfuje. I ovog puta je sreća bila njihov saveznik, jer da nije, možda bi i izgubili.

Nije to bio previše zanimljiv meč, ali je opasnih situacija na obe strane bilo. Najbolju je imao Siril Desers u 69. minutu kada je sjajno prihvatio loptu i pogodio stativu. Tada je i Juve odgovorio s nekoliko pokušaja, a najistaknutiju kreirao je Mojz Ken kada mu je Karneski odbranio udarac.

Kada se činilo da će Juventus prekinuti seriju pobeda, dogodio se pogodak Arkadijuša Milika u prvom minutu nadoknade. Poljak je, nesvakidašnje za sebe, postigao gol iz slobodnog udarca i to posle katastrofalno nameštenog živog zida od strane Karneskija i lopte koja je išla u njegov ugao. Tako je Juve upisao čak sedmu vezanu pobedu u Seriji A i uz meč više imaju samo sedam bodova manje od Napolija. A kada stavite na sve na papir, Juventus ima očajnu sezonu, a Napoli jednu od boljih u istoriji...

U drugoj utakmici ovog termina, Fjorentina je remizirala s Moncom 1:1 na "Artemio Frankiju".

Poveli su izabranici Vinćenca Italijana golom Kabrala u prvom delu igre, a poravnao je Karlos Augusto posle sat vremena. Jedini od srpskih fudbalera koji je zaigrao u dresu Fjorentine, od mogućih tri, bio je Luka Jović. On je na terenu proveo pet minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke