Juventus popio dve trenerske "korpe", šta je sada opcija za Alegrijevog naslednika?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 11.03.2019.
18:13
Izvor: Sportske.net

U Juventusu iznenađeni, ali je Atletiko u prvom planu. Postoje dva ili tri kandidata, međutim, čeka se ishod pregovora sa Alegrijem.

Epa/Juanjo Martin
Epa/Juanjo Martin

Povezane vesti

U Juventusu nemaju sada puno vremena da vode računa o narednoj sezoni, cela bi mogla da stane u revanš protiv Atletika.

Naime, ako ispadnu, praktično je kraj, već su prvaci, ali će eliminacija u top 16 fazi biti neuspeh.

Juventus je, kako pišu italijanski mediji zatečen odlukom Zidana da se vrati u Real, neformalno mu je prezentirana ponuda za ugovor do 2022. u razgovoru sa predsednikom Anjelijem, ali on je tražio da razmisli.

Prethodno je otpao Gvardiola, Juve se nadao da bi eventualna kazna, odnosno izbacivanje Sitija iz Lige šampiona prinudilo Gvardiolu da ode, no od toga nema ništa. Kao ni dovođenje Jirgena Klopa, to nije realna opcija.

Ali ko jeste, ako Alegri ode?

U ovom trenutku Paratići i Nedved snažno optiraju za povratak Kontea i Pirla kao pomoćnika, bivšeg kapitena Juventusa želi i Inter, ali je svakako povratak na "Alijanc" primamljiviji. Problem su odnosi sa predsednikom Anjelijem koji nisu najbolji.

Druga varijanta, mada manje verovatna je još jedan povratak, Dešampa, koji je odlazak iz Juventusa nazvao greškom karijere. On je, podsetimo, klub vratio u Seriju A, a onda otišao kolo pre kraja zbog neslaganja sa upravom. To nije bila ova, već prethodna garnitura koja je neslavno završila sa sedmim mestom, pre dolaska Anjelija i Marote.

Ostalo su nagađanja, Sari kao varijanta nije realna misija, ali Gasperini ima šansu. On je bio dugo direktor omladinske škole, napravio je čuda sa Atalantom, igra najlepši fudbal u Italiji, kako rekosmo uz prošlost u Juventusu, svoju šansu u velikom klubu nije iskoristio, ali to je Inter, tamo nisu prošli ni bolji treneri.

Gasperini bi svakako nasledio sjajan tim, ali kako rekosmo, prva ideja je Konte, no, slede razgovori sa Alegrijem, koji ima ugovor još godinu dana, ali da bi ostao na klupi, moraće da ga produži. Pitanje je da li on to želi, ali i da li su u Juventusu zadovoljni i smatraju li da je vreme za promenu...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarioJ
Monday, 11.03.2019
19:21

Ako Zidan ne dolazi onda definitivno Alegri treba ostati. 5 sezona, 5 Skudeta, 4 Kupa Italije kao i Superkupa i dva finala Lige Šampiona. Malo li je?