Juventus već odustao, velike promene na zimu? Zna se od koga sve počinje!

Autor: Boris Jovanović
subota 30.10.2021.
10:27
Izvor: Sportske.net

Šta će učiniti najveći italijanski klub?

EPA-EFE/FABIO FRUSTACI
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Povezane vesti

Juventus izgleda neće čekati leto. Naime, klub želi da već pravi tim za narednu sezonu što u neku ruku pokazuje da su svesni nedostataka, ali i nemogućnosti da se bore za titulu. Četvrto mesto je takođe daleko, ako ovako nastave, a juče je Anjeli pred akcionarima rekao da će Juventus sigurno igrati u evropskoj eliti.

Šta je plan?

Alegrija niko ne dovodi u pitanje, jednostavno on se vratio da sprovede tranziciju, a klub će već u januaru pokušati da dovede Vlahovića i iskusnog Belgijanca Vitsela. To bi bio prvi korak, mada sanjaju i mladog Francuza Čuamenija. 

Sve ovo ukazuje na odlazak Morate na kraju sezone koji neće biti otkupljen, Juventus bi mogao da proda i Kuluševskog koji nije opravdao veliko ulaganje, a klub će sigurno napustiti Remzi. Sa druge strane nadaju se ponudama za Rabioa i MekKenija. 

Cilj je jasan, promeniti vezni red, dovesti novog napadača, gledali su i odličnog Zakariju iz Gladbaha koji je ofanzivni vezni igrač. 

Na sastanku akcionara Anjeli je dobio poruku da nastavi da gura projekat Superlige, Juventus neće odustati. Pod kritikama je bio glavni čovek sportskog sektora, legendarni Pavel Nedved, zbog poteza u prelaznom roku, ali i jer je presudno uticao da Alegri ode pre tri godine i izabrao Sarija, odnosno insistirao da Juventus mora da igra lepše.

Neki od prisutnih su se zapitali šta je osim igračke karijere učinio za tako važno mesto u klubu, osim što je prijatelj predsednika. Nedved se branio, a branio ga je i Anjeli koji tvrdi da je privilegija imati Pavela u upravi.

Bilo kako bilo, situacija nije dobra, iako Anjeli tvrdi da nema finansijskih problema bez prodaja teško da će transferi biti ostvareni. Doduše, prvi čovek kluba je rekao da je budućnost da se dovode igrači bez obeštećenja i mladi fudbaleri u čemu se Juventus nije baš proslavio, za razliku od slobodnih agenata. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke