Juventus žrtvuje sezonu zbog budućnosti, Alegri planira veliko spremanje?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 27.09.2021.
11:17
Izvor: Sportske.net

Da li su shvatili da nemaju šansu ove sezone i da moraju da prave novi tim?

 EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Juventus je dobio dva meča, ali nikoga nije uverio da može da napravi nešto značajnije ove sezone. Pred duel sa Čelsijem ostao je bez Dibale i Morate, ali i sa njima dvojicom ne ide lako, jer odbrana je loša. Tačnije, primaju golove iz meča u meč, pa se postavlja pitanje gde će tim stići sa ovakvom poslednjem linijom gde nije problem kvalitet igrača već timska igra.

U italijanskim medijima se priča da će klub suočen sa velikim gubicima morati da redefiniše ciljeve, ali i da se odrekne nekih igrača. To bi stavilo ambicije na čekanje, ali Alergri ima mandat da sprovede tranziciju.

Prvi koji bi trebalo da napusti klub je Remzi koga će Juve pustiti besplatno kako bi se oslobodio njegove ogromne plate. Velšanin ipak teško bilo gde može da dobije taj novac.

Priča se da će za Kjezu stići ponuda slična onoj za Lukakua, 120 miliona iza koje stoji Čelsi. To bi prepolovilo Juventusove gubitke, a što se De Lihta tiče, Holanđanina želi Barselona. Oni bi uz novac ponudili Ter Štegena i Depaja, koji zajedno vrede oko 75 miliona. Plus jasno novac, ali teško da će Juve na ovo pristati. 

Od ostalih igrača, Morata neće biti otkupljen, meta je Vlahović koji bi sa Keanom trebalo da predstavlja budućnost. Za mesto u timu treba da brinu Rabio, Aleks Sandro, što bi značilo da se okreće potpuno novi list i da Alegri smatra da je vreme ovog tima koji je vladao devet godina isteklo. Jasno, ovo su nagađanja, međutim ne zavisi od Anjelija koliko od gazda Elkana i njihove namere da smanje gubitke.

Navijačima bi ovo teško palo, ali problem je što niko više ne veruje da Juventus sa ovim timom posle odlaska Ronalda može da vrati primat, rezovi su neophodni, kao i mlađi igrači. Ipak, Kjeza i De Liht su u Dibalu viđeni kao lideri novog tima, mada Holanđanin nije baš prethodne dve sezone napredovao koliko su se u klubu nadali. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke