Juventusov "lou-kost", četiri kandidata za trenera, Srbin vreba šansu života!

Autor: Boris Jovanović
utorak 23.03.2021.
08:19
Izvor: Sportske.net

Ako Andrea Pirlo ode, ne treba očekivati neko veliko ime...

EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO
EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO

Povezane vesti

I dalje se spekuliše sa novim čovekom na klupi Juventusa, ako Andrea Pirlo dobije otkaz. On ima ugovor još sledeće sezone, ali bez Lige šampiona, sigurno je da će Juve tražiti novog trenera. 

Za neka velika imena, niti ima novca, niti je moguće privući Gvardiolu, Klopa ili Zidana.

Svakako da opcija ostaje povratak Alegrija čime bi bila priznata greška od pre dve sezone, ali italijanski mediji pišu da je to malo verovatno i da će trofejni trener, ako ostane u Seriji A verovatno od Fonseke preuzeti Romu.

Šta ostaje Juventusu?

Jedan od kandidata je Sumone Inzagi koji je sa Laciom napravio ogroman posao, ali on pregovara oko novog ugovora. Ipak, ako Juventus pozove sigurno neće biti lako da odbije. 

Gasperini iz Atalante je nekada bio direktor škole Juventusa, sam je od sredine prošle decenije gradio put preko Krotonea i Đenove, no, neke ranije izjave o Juventusu mu baš ne idu na ruku.

Tu je Spaleti kome je istekao ugovor sa Interom, on je još pre 15 godina bio meta, tačnije Lipi ga je predložio za svog naslednika, ali su se tada Mođi i Điraudo odlučili za Kapela.

I poslednja meta, možda i poslednji voz za Juventus u karijeri Siniše Mihajlovića. Pre sedam godina ga je par dana delilo od klupe, onda je Konte odlučio da ostane, pa dva meseca kasnije otišao, Srbin se dogovorio da ostane u Sampu, a Alegri je dobio šansu.

Mihajlović i dalje žali za propuštenom prilikom, mnogo toga se desilo od tada, njega Anjeli voli, pre svega zbog stava, discipline, činjenice da je odličan motivator, bio je u Milanu, ali u najgore vreme, bez prave podrške. Navijačima se ne bi svidelo, ali posle svega što se desilo Mihajloviću, nekako je taj negativni sentiment otupeo, ma kako to nekome zvučalo.

On zaslužuje šansu u velikom, u stvari najvećem klubu, čeka iz prikrajka, nije mali broj onih koji smatraju da je Miha najbolje rešenje u ovoj situaciji, ako Pirlo ode na kraju sezone.

Dakle, četiri kandidata, izuzimajući Alegrija, neki bi rekli lou-kost rešenje, poker među kojim je i naš Siniša Mihajlović.

Čekamo kraj sezone...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mangus
Tuesday, 23.03.2021
08:27

Miha bi bio odlicno resenje za Juve. Pokazao se kao sasvim solidan strateg, pravio odlicne rezultate sa SAmpom i sada Bolonjom. I Milan je vodio dobro s obzirom na stanje u kojem je zatekao klub. Juve je najbolje igrao kada su imali taj ratnicki mentalitet sa Tevezom, Vidalom, BBC triom i Mandzukicem. Jednostavno, mogli su da igraju lose ali nisu mogli da budu anemicni. To bi dobili sa Mihom