Juventusova i Vlahovićeva renesansa - Srbin gazda Torina koji ponovo čeka titulu!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 07.01.2024.
20:25
Izvor: Sportske.net

Dušan je ponovo u modi.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Imao je srpski napadač Dušan Vlahović svoje uspone i padove u dresu Juventusa, ali je ove sezone najbolji igrač "stare dame", složile se sa tim ili ne trener Masimilijano Alegri i brojni fudbalski analitičari na "Čizmi" koji ga često kritikuju.

Juventus je večeras preokrenuo u gostima protiv Salernitane i slavio sa 2:1, a Vlahović je posle asistencije postigao i pobedonosni gol za crno-bele u poslednjim minutima utakmice.

Tako je "stara dama" nastavila svoju šampionsku trku sa najvećim rivalom Interom, te posle 19 odigranih utakmica u Seriji A zauzima drugo mesto sa samo dva boda manje od tima iz Milana.

Najzaslužniji za snove navijača Juventusa o povratku titule u Torino na koju se čeka od 2020. godine upravo je Dušan Vlahović.

Srbin je statistički najproduktivniji igrač u timu Masimilijana Alegrija, a jedino je to egzaktno u fudbalu.

Vlahović je sa sedam golova i tri asistencije najzaslužniji što Juventus ove sezone legitimno konkuriše za osvajanje "skudeta".

Po kombinovanom broju golova i asistencija u Seriji A jedini blizu Srbina je Federiko Kjeza, koji je na pet golova dodao dve asistencije. Vlahović je najbolji strelac ekipe i drugi asistent, više dodavanja za pogotke "stare dame" ima samo još jedan srpski reprezentativac Dušan Kostić, četiri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke