Juventusovi basnoslovni troškovi guraju klub ka ponoru, izostanak iz LŠ bi bio koban

Autor: Nemanja Janošev
sreda 15.12.2021.
17:12
Izvor: Sportske.net

Torinski velikan je krenuo stranputicom i pitanje je kada će se vratiti prepoznatljivim predstavama.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Fudbalski klub Juventus suočava se sa velikim finansijskim izdacima u ovoj sezoni u kojoj igraju izuzetno loše u Seriji A.

Nije ovo jedina sezona u kojoj Juve ima basnoslovne troškove, bio je tu Kristijano Ronaldo sa platom od 30 miliona evra po sezoni, ali Portugalac je donosio brojne beneficije, kako na planu igara, tako i u marketinškom slučaju.

Ove sezone, ekipa nema izrazitog strelca niti se neko od igrača izdvaja kao zvezda ekipe. Paulo Dibala je često povređen, Kjelini i Bonući nisu ni blizu forme sa Evropskog prvenstva, baš kao i Federiko Kjeza, koji je blistao na kontinentalnom takmičenju.

Ali svi oni, uz dodatak ostatka ekipe zarađuju enormne količine novca i klub trpi, a mogao bi dodatno ukoliko ne izbori Ligu šampiona naredne sezone, što u ovom trenutku ne izgleda nerealno, ali biće poteškoća imajući u obzir formu tima. Naime, Juventus za plate prvog tima po sezoni izdvaja 174.000.000 evra i izostanak iz Lige šampiona u narednoj sezoni klub bi mogao da stavi na rub egzistencije, odnosno, morali bi da se odreknu pojedinih fudbalera i pokušaju da zarade.

Odavno je jasno da se "staroj dami" nisu isplatile investicije u Adrijena Rabioa, Arona Remzija, Vestona Mekenija, Dejana Kuluševskog i Federika Bernardeskija. Tek povremeno, neko od njih zasija, ali nedovoljno da povuče klub iz dubine u kojoj nisu navikli da se nalaze u prethodnoj deceniji.

Liga šampiona deluje kao bajka, iako u tom takmičenju Juve pruža respektabilne partije. Završili su u grupi iznad aktuelnog prvaka Evrope Čelsija i u narednoj fazi sastaće se sa Viljarealom, što je svakako prelazna prepreka za njih. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke