Kabić pred vratima prvog tima Torina?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 12.03.2024.
21:00
Izvor: Sportske.net

Hoće li ga otkupiti?

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Srpski fudbaler Uroš Kabić preselio se ove zime u Torino gde će biti na pozajmici iz Crvene zvezde do kraja sezone, uz mogućnost otkupa njegovog ugovora.

Period adaptacije je okončan, Kabić je minulog vikenda debitovao u dresu Torina, ali njihovog Primavera tima. Odigrao je 80 minuta i prema pisanjima lokalnih medija nije prikazao mnogo toga i tek se povremeno moglo videti da poseduje talenat. Ali, ne zameraju mu, jer je promena sredine drastična.

Ivan Jurić je posmatrao taj duel, što je tamošnjim novinarima poslužilo kao podloga za spekulacije o njegovom prekomandovanju u prvi tim za meč sa Udinezeom.

"Ono što svakako nije nedostajalo je želja za uticajem na igru. Ali je možda imao previše toga. Na utakmici na kojoj je "granata" blistala, želeo je da upiše svoje ime među strelce, ali nije uspeo. Ono što se pokazalo jeste da je Kabić još uvek nezreo. Ima interesantne karakteristike. Veoma je brz, ne plaši se odgovornosti, ali postoje i mnoge greške: od promašenog gola, do izgubljenog kontranapada. Preferira sam da završi, umesto da uposli saigrača u pojedinim situacijama. Ali, vredi podvući da on nikada nije trenirao sa ovim timom jer je tek prekomandovan u Primaveru", kratak je skauting izveštaj njegove predstave protiv Monce u pobedi Torina od 4:0.

Torino će na kraju sezone odlučiti hoće li ga otkupiti za 2.000.000 evra od Crvene zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke