Kad četvrtoligaš zgrne milione - Čeka se transfer novog nemačkog "vunderkinda"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 02.11.2021.
16:29
Izvor: Sportske.net

Utrkuju se Nemci i Austrijanci ko je uradio bolji posao.

 EPA-EFE/Maxim Shemetov
EPA-EFE/Maxim Shemetov

Povezane vesti

Mladi nemački napadač iz redova Red Bul Salcburga Karim Adejemi biće na ceni idućeg leta s obzirom na to da njegove izvrsne predstave prate brojni evropski velikani.

Novi Salcburgov produkt ponovo bi trebalo da unese desetine miliona u klub i tako nastavi trend bogaćenja ovog kluba na osnovu lansiranja mladih talenata. Haland, Soboslaj, Daka i Minamino su najsvežiji primeri poslovanja ovog austrijskog giganta, a dakako da ih je u prošlosti bilo mnogo više.

Očekuje se da narednog leta među tom grupacijom fudbalera bude i nemački napadač Karim Adejemi, za kojeg su zainteresovani timovi poput Bajerna, Borusije Dortmunda, Liverpula, pa i Pari Sen Žermena. Međutim, ono što je veoma interesantno jeste da će na ime njegovog transfera prihodovati i klub u čijim akademijama se razvijao - Unterhaking.

Nemački četvrtoligaš bi na osnovu obeštećenja između 30 i 40 miliona evra, koje se navodi kao njegova cena, zaraditi 22.5 odsto, odnosno, najmanje 6.75 miliona evra.

Za klub iz četvrtog ranga takmičenja, ovo je i te kako značajna finansijska injekcija i kada se tome doda gotovo četiri miliona za koliko su ga prodali 2019. godine u Austriju, doći će se do cifre od preko 10 miliona za ovaj maleni tim iz Bavarske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke