Kad je teško - Vlahović!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 16.01.2024.
11:30
Izvor: Sportske.net

Srbin drži Juventus u borbi za “Skudeto”

Beta/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP
Beta/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Povezane vesti

"Rekao sam vam da će 2024. godina biti moja", konstatovao je Dušan Vlahović nakon pobedonosnog gola protiv Salernitane na "Arekiju". Bukvalno je iskopirao sebe protiv Frozinonea, na 1:1 poleteo i doneo pobedu Juventusu. Srbin vuče tim na leđima, dodajte ovim golovima i asistenciju pred novu godinu za Rabioa u "minimalcu" protiv Rome i biće jasno zbog čega je italijanska štampa promenila priču.

Od promašene investicije, Dušan je ponovo spasilac najvećeg kluba na Apeninima, a statistika, ili "bikini" kako kažu ne otkriva u punoj meri ono što je učinio.

Jer, njegovih sedam golova su uglavnom golovi odluke, tačnije on nijednom nije zatresao mrežu rivala kada je meč već bio rešen. Dodajte tome i asistencije, pa je jasno, Vlahović je ključ za odličnu sezonu "Bjankonera".

Naime, nema Evrope, Alegri ponavlja da je jedini cilj povratak u Ligu šampiona, ali nikoga to neće zavarati, Juventus ima samo dva boda manje od Intera i sigurno će iskoristiti šansu ako se ukaže.

Kako "mister" koji je obožavao u prošlosti da kritikuje Vlahovića vidi njegovu renesansu?

On smatra da kod Vlahovića glad nije problem, da puno radi i da to sada daje rezultate, kada je tehnika u pitanju. To mu je najviše zamerano, niko ne poriče osećaj za gol, ali je bilo kritika kada je u pitanju kontrola lopte. Alegri veruje da se napredak vidi i u kombinaciji sa samopouzdanjem to rezultira golovima i asistencijama.

Navijači se pozivaju na tradiciju. Kada god je Juventus imao 46 i više bodova posle prve polovine prvenstva, "Skudeto" je završavao u Torinu. Ali, Inter ima dva boda više, ni oni ne igraju dobro, ali pobeđuju. Kako rekosmo, na polovini smo prvenstva, Milan je počeo da pobeđuje, na -9 su od lidera, no, ne verujemo da mogu da se vrate u bitku za "Skudeto". Ostali su zaostali, Atalanta i rimski klubovi bi mogli u borbu za top četiri, gde je sada Fiorentina, niko ne očekuje da će Bolonja izdržati. Napoli je predao titulu bez borbe, sada se priča da bi Macari mogao da ode, nije uspeo u misiji da popravi stvari posle smene Garsije. Kao i uvek kada se priča o Napulju, ali i o upražnjenim klupama u Italiji, spomene se Antonio Konte, ali on je već nekoliko puta odbijao De Laurentisa.

Juventus je sada na -5, jer je Inter lako dobio u Monci. Imaju ovaj meč manje koji će se igrati u utorak. Navijači više pričaju o mogućim pojačanjima, jedno je bivši kapiten Liverpula Džordan Henderson koji želi da napusti Saudi Arabiju. Drugi je Tijago Đalo iz Lila koji će zameniti mladog Hujsena koji je prosleđen Romi.

Ali, u medijima se priča da je Juventus nanjušio šansu, da je bitno da ostanu blizu Interu i sačekaju šansu tokom proleća, kada Inzagijev tim bude ponovo igrao u Ligi šampiona.

Videćemo, tek, ako Vlahović ovako nastavi, definitivno ništa nije gotovo u borbi za titulu.

Kada pogledamo mečeve Emilijana u Torinu izdvaja se 2021. i pobeda od 2:1 kada je Lopez u petom minutu nadoknade ispisao istoriju. Ipak, čini se da ovakav Sasuolo teško može do pobede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke