Kad ne mogu Darvin i Salah, može štoper Lestera - Šta bi bilo da Liverpul igra kako bi trebalo!

Autor: Nemanja Janošev
petak 30.12.2022.
22:56
Izvor: Sportske.net

Ne igraju najbolje, ali idu ka vrhu.

EPA-EFE/Adam Vaughan
EPA-EFE/Adam Vaughan

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula pobedili su Lester na "Enfildu sa 2:1 (2:1) u utakmici 16. kola Premijer lige.

Kada će Liverpul mirno doći do pobede teško je predvideti, pa čak i kada igraju protiv ekipa koje su u najgorem mogućem stanju, a to je u ovom slučaju bio Lester. No, pobeda se piše, četvrta u nizu za savršen kraj 2022. godine.

Možda je u prethodnoj utakmici protiv Aston Vile izgledalo kao da se Liverpul rešio noćnih mora pri izlascima iz tunela, ali to ipak nije bio slučaj. Samo tri minuta po početku meča, odbrana "crvenih" se raspala tako što je Matip otišao previsoko u presing, Henderson i Van Dajk su olako ispali, a Robertson je pokušavao da napravi neku neuspelu ofsajd zamku. Druzberi Hol se ušetao između njih, sve do gola za mirnu realizaciju u susretu sa Alisonom.

Morao je Liverpul odmah da upali sve motore, ali šta god da su uradili, ostaje tvrdnja nepouzdanosti njihove odbrane ove sezone. Pritiskali su, i onda ih je pogledala sreća. U 38. minutu je Trent uputio centaršut sa desnog boka, a štoper Lestera Fut Fas kao da je stavio čepove za uši pa nije čuo krik svog golmana Denija Vorda - šalje loptu na neverovatan način u sopstvenu mrežu.

Imao je Liverpul popriličan broj šansi na ovom duelu. Kao i obično, Darvin Nunjez je bio u nekolicini njih, ali ni ovog puta nije uspevao to da konvertuje. Ipak, može se reći da je imao velikog udela za preokret kada je lepo "bocnuo" loptu pokraj Vorda, ali lopta se od stative odbila od nesrećnog Fasa koji postiže novi autogol u 45. minutu.

Sa 20 udaraca ka golu Vorda Liverpul je završio meč, ali je samo pet završilo u njegovom okviru, što jeste za brigu Jirgena Klopa. No, krajnji rezultat je pozitivan i to znači da je Liverpul u seriji od četiri pobede i da su na samo dva boda od mesta koje vodi u Ligu šampiona. A odbrana im je kriminalna, napad ništa manje i igraju bez povređenih Luisa Dijaza, Dijoga Žote, Roberta Firmina...

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke