Kad nema Njukasla, dobar i Boro!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 06.10.2023.
15:00
Izvor: Sportske.net

Jedan od derbija severa, na programu u Čempionšipu

Povezane vesti

 Dve reke i oko 40 kilometara, toliko deli rivale u Tees-Wear derbiju. Navijači Boroa insistiraju na njemu, oni drugi "Crne Mačke" ipak kao najvećeg rivala posmatraju Njukasl. Međutim u južnim delovima okruga Duram, navijači ova dva kluba su izmešani pa je rivaltsvo intenzivnije.

Ono je sada jedino što je ostalo Sanderlend nije dugo u PL, vratili su se u Čempionšip i tamo zatekli Boro koji je sada nešto najbliže lokalnom rivalu. I jedni i drugi imaju ambicije da se vrate u PL, ali to je lako reći. Sanderlend je odmah po promociji, nakon četiri duge godine u trećem rangu iznenada u finišu sezone stigao do baraža, ali nisu uspeli da se vrate. Sada je nova šansa, iskusniji su za sezonu, klub takve veličine zaista zaslužuje PL, mada je to relativna stvar, zaslužuje se na terenu.

Problemi su pratili ovaj kao i većinu lokalnih derbija u Engleskoj, naravno radi se o huliganima, na severu je jako nategnuto, tim pre što ima dosta i imigracije iz Azije, ali i desničarskih tendencija među navijačima. Ipak, policija je odahnula kada su se oba tima preselila na nove, modernije stadione gde je bilo lakše održavati red. Ove ekipe su devedesetih bile u prvoj ligi, iako su "Crne Mačke" osvajale titule to je bilo pre više od 100 godina, Boro je imao više uspeha na prelazu vekova, igrao finala u kupovima, ne samo domaćim, već i u kupu UEFA, osvojio Liga kup 2004. godine. Sanderlend je pobeđivao u međusobnim okršajima i kada su bili slabiji u PL, ali i kupu pre desetak godina. Ipak kada su poslednji put oba tima bila u PL, nije bilo davno, pre sedam godina, Boro je dobio oba meča. Ipak tada su obe ekipe završile u Čempionšipu, i tu je Mildsbro bolje prošao, Sanderlend je opet ispao. i kako rekosmo sada se vratio konačno prošle sezone. Pre pet godina komšije su ih preslišale u kupu, a svaki tim je prošle sezone dobio kod kuće.

Kada se sve sabere u raznim ligama 135 mečeva, 57:45 za Sanderlend, koji je bolji u kupu, dok Mildsbro obično pobeđuje u Liga kupu, četiri trijumfa u šest mečeva. Iako Sanderlend ima šest titula i dva FA kupa, oni su svoj poslednji trofej osvojili 1973. Boro ima pomenuti Liga kup i ništa više, ali kada se pogleda PL u sadašnjem obliku, nekako su imali više uspeha. Sanderlend je četvrti, bolje je ušao u sezonu, dok je Boro podigao glavu nakon očajnog avgusta, dobili su poslednjih par mečeva i pobegli iz zone ispadanja.

Tokom nedelje igrano je vanredno kolo u Čempionšipu, Sanderlend je dobio Votford, pa u dobrom raspoloženju čeka Tisajderse. I Boro je slavio protiv Kardifa, sa tri pobede krenuli sa ka sredini tabele, pa postoje svi uslovi da gledamo kvalitetan derbi.

Kako smo najavili. WBA je slavio protiv fenjeraša Šefild Vendzdeja, sada "Vrećice" kratko putovanje na "Sent Endrjuz" dočekuju sa respektabilne pete pozicije. Birmingem je preslišao Hadersfild, kao i obično puno su opasniji kod kuće.

Od ostalih mečeva, "Tigrovi" iz Hala gostuju u Londonu, po običaju Milvol je tvrd i neefikasan, "katanac" je prva opcija u "lavljoj pećini". Golova bi moglo da bude na jugu u sudaru "Hodočasnika" iz Plimuta i probuđenog Svonsija dok je tip kola verovatno pobeda Lestera koji je dobio devet od deset utakmica. "Lisice" će ugostiti prosečni Stouk.

Kompletnu ponudu Čempionšipa pogledajte OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak