Kad zaustaviš Halanda pojavi se Alvarez, Argentinac "rasterao svrake" za slavlje šampiona!

Autor: Lazar Nikolić
subota 19.08.2023.
22:57
Izvor: Sportske.net

Jedan gol odlučio.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Njukasl sa 1:0 na svom "Etihadu" u derbi meču drugog kola engleske Premijer lige.

Odigrali su gosti sjajnu utakmicu, uspeli da zaustave "nezaustavljivog" Erlinga Halanda, ali im je presudio njegov partner ofanzivi Argentinac Hulijan Alvarez.

Uspeo je Siti da nametne svoju karakterističnu pas igru na startu utakmice, ali ne i da dođe do velike prilike sve do 21. minuta kada je Voker uzdrmao prečku gola  gostiju.

To je bio nagoveštaj onoga što će se dogoditi deset minuta kasnije. Kovačić je pasom u stilu povređenog De Brujnea "pocepao" odbranu Njukasla i pronašao Fodena koji je doturio loptu do Alvareza, a napadač sjajnim udarcem zatresao mrežu gostiju.

Defanzivi Njukasla sjajno su čuvali Erlinga Halanda, ali je Norvežanin uspeo da im pobegne u 66. minutu i uputi udarac ka golu, ali je na sjajno intervenisao golman "svraka" Poup.

U poslednjih dvadesetak minuta menadžer Njukasla Edi Hau naredio je totalnu ofanzivu. Njukasl je pritiskao, ali su defanzivci "građana" bili na visini zadatka i sačuvali stečenu prednost svom timu za nova tri boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke