Kada hoće, Barselona može, Napoli eliminisan na Monžuiku!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 12.03.2024.
22:56
Izvor: Sportske.net

Španski tim u četvrtfinalu Lige šampiona.

EPA-EFE/Siu Wu
EPA-EFE/Siu Wu

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona pošto su na Monžuiku savladali ekipu Napolija rezultatom 3:1.

"Blaugrana" je prošla dalje nakon ukupnog rezultata 4:2 i sjajne večeri za izabranike Ćavija koji su pokazali da su ovom trenutku kvalitetnija ekipa od Napolija.

Početak je bio kao iz snova za Katalonce koji su u razmaku od samo dva minuta postigli dva gola.

Prvo je Fermin Lopez matirao Mereta posle lepe akcije po levoj strani i dodavanja Rafinje u 15. minutu, da bi u 17. Žoao Kanselo dobro reagovao nakon šuta Rafinje koji je završio na stativi.

Nedugo zatim, Napoli je uzvratio na pravi način.

Igrao se 30. minut kada je Amir Rahmani preciznim udarcem iz prve dobro reagovao na dodavanje Politana čime je smanjio zaostatak "Partenopeija" na Monžuiku.

U finišu prvog poluvremena istakao se Ter Štegen kada je odbranio odličan udarac Di Lorenca, a gosti su prvi pripretili i na početku drugog dela igre preko Kvarachelije čiji je šut završio pored gola.

Od tog trenutka, Barsa je ponovo preuzela terensku inicijativu, stigla čak i do gola koji je ipak bio poništen zbog ofsajda u kojem se našao mladi Jamal.

Talentovani fudbaler Barse imao je i udarac pored gola nakon toga, da bi na drugoj strani Lindstrom propustio ozbiljnu priliku posle centaršuta Olivere.

Kazna za Italijane stigla je u 83. minutu, bila je to prava akcija iz udžbenika u kojoj su glavnu ulogu odigrali Gundogan, Serhi Roberto i Robert Levandovski kojem nije bilo teško da savlada Mereta.

Vredan pomena do kraja meča bio je još i udarac Olivere iskosa s leve strane koji je završio na prečki, no nakon toga nije bilo promene rezultata, pa je Barselona tako ostvarila plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke