Kada je Marsej odabrao Radonjića umesto Halanda

Autor: Nemanja Janošev
utorak 09.11.2021.
19:00
Izvor: Sportske.net

Prisetimo se, ispostavilo se, velike greške slavnog kluba.

Beta/AP Photo/Daniel Cole
Beta/AP Photo/Daniel Cole

Povezane vesti

Nekadašnji analitičar Olimpik Marseja Tomas Benedet prošle godine u intervjuu za "Provens" otkrio je da je taj klub pratio Erlinga Halanda, ali da je tadašnji trener Rudi Garsija odabrao da "pazari" u Beogradu.

Te 2018. godine, Nemanja Radonjić uneo je u kasu Crvene zvezde 10.000.000 evra koje je isplatio Olimpik Marsej, a on je postao projekat kluba sa "Velodroma" uz napomenu da se mnogo očekuje od njega.

Međutim, osim nekoliko blistavih partija sa klupe, kada je svojim golovima rešavao susrete u korist Olimpika, nije uspeo da se nametne za veću minutažu. Izostajao je kontinuitet, a Rudi Garsija je više puta isticao kako njegova odbrana nije bila na zadovoljavajućem nivou.

Isto je uvideo i Andre Viljaš-Boaš, pružavši mu šansu, ali na kašičicu, uglavnom u završnici utakmica. Situacija je bila još drastičnija kod Horhea Sampaolija i Radonjić je prosleđen na pozajmicu u Benfiku s klauzulom o obaveznom otkupu ugovora.

Na spomen Radonjića, nakon intervjua koji je nekadašnji operativac ovog kluba Tomas Benedet dao za lokalni "Provens", navijačima je knedla u grlu. Naime, umesto srpskog reprezentativca, mogli su da dobiju nikog drugog do Erlinga Halanda!

"Rudi Garsija je odbio da se bori za Erlinga Halanda kako bi angažovao Nemanju Radonjića. Dobili smo priliku da pregovaramo sa njegovim ocem i njim, ali Garsija ga nije želeo", rekao je tada Benedet i podsetio da je propuštena prilika da klub angažuje Rijada Mareza još dok je ovaj nosio dres Avra.

Haland je, svima je poznato, trenutno jedan od najboljih napadača sveta i pretenduje da svoje ime upiše zlatnim slovima u istoriju ove igre, dok se Radonjić bori za minutažu u Benfiki.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke