Kada je teško - Pike! Pored De Jonga, pod sumnjom i Lengle i Ter-Štegen?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 08.08.2022.
21:34
Izvor: Sportske.net

Nove nestvarne vesti iz Katalonije...

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Nakon što se prvobitno pojavila informacija o sumnjivom ugovoru Frenkija de Jonga, usledio je rasplet i dodatni zaplet.

Prvo, De Jong je uz Pikea, Lenglea i Ter-Štegena 20. oktobra 2020. dobio neočekivano novi ugovor. To sve ne bi bilo sumnjivo da 27. oktobra Hosep Marija Bartomeu nije podneo ostaku, a na konferenciji je potvrdio da je uštedeo 30 miliona evra za tu sezonu sa pomenutim ugovorima.

Ono što nije pomenuo, jeste da su Pike, Lengle, Ter-Štegen i De Jong dobili ogromne povišice od sezone 2022/23, odnosno kada nova uprava bude na čelu. Prema uvidu do kojih je došao novinar Rođer Toreljo, sve ukupno, Barsu bi tu uštedu od 30 miliona morala da plati dodatnih 300 do 2026. godine do kada su potpisala sva četvorica!

U prevodu, Pike, Lengle i Ter-Štegen, koji su u tom trenutku imali ugovore do 2023, i De Jong do 2024, odjednom su dobili u jesen 2020. ugovore do 2026. sa postepenim povećanjem plata koji bi klub koštali dodatnih 300 miliona evra.

Zbog toga je danas i dospeo novi haos u Barsi, sa De Jongom u centru pažnje. Međutim, Barsa insistira i da Ter-Štegen poništi svoj ugovor iz oktobra 2020. i Lengle, iako je na pozajmici u Totenhemu, jer Katalonci i dalje plaćaju 50% njegovih primanja. 

Osim De Jonga, Ter-Štegen i Lengle su takođe odbili poništavanje svojih ugovora, jedino je Pike rekao da je spreman da vrati svoj prvobitni ugovor, ali do 2024. i to sa značajnim smanjenjem plate. 

Pike je u prevodu jedini koji je spreman da "prizna" poništavanjem sumnjivi ugovor sa prethodnom upravom.

Ostaje pitanje zašto je on, kao i bilo ko od ostalih pristao na to, ako se znalo da dugoročno otežavaju poslovanje kluba. 

Sve u svemu, ovo neće doneti ništa dobro, De Jong je odavno na udaru, Pike je u drugom planu posle dolazaka Kundea i Kristensena, Lengle je proteran, jedini nezamenjivi je Ter-Štegen...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke