Kada ne daje, Vlahović pakuje kao na tacni! Strašni, podmlađeni Juve, Vila silna i u Evropi!

Autor: Milovan Longinov
utorak 17.09.2024.
20:44
Izvor: Sportske.net

Strašni, podmlađeni Juve!

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa i Aston Vile upisali su prve pobede u novoformiranoj Ligi šampiona! 

Juve je kao domaći razbio PSV rezultatom  3:1, dok je Aston Vila kao gost lako izašla na kraj sa Jang Bojsima - 0:3. 

Tijago Mota je možda iznenadio sa startnom postavom, ali ispostavilo se da je tačno znao šta hoće kada je na klupi ostavio Danila, Daglasa Luiza, Kefrena Tirama. Jildiz je plesao, baš kao i novajlija Niko Gonzales, i Veston MekKeni kome je Mota našao neku drugačiju ulogu.

Najvažnije je istaći da je Tijago Mota izveo najmlađi tim Juventusa u istoriji Lige šampiona, sa prosekom od 25 godina i 149 dana, čime je još jednom pokazao da voli da veruje mladim igračima i da će oni pod njegovom palicom igrati strašan fudbal. 

Juve je od samog početka delovao kao ekipa koja želi da napadne i da stvara šanse, uglavnom su domaći to činili po levom boku. 

Nakon što su izvesne šanse promašili Kopmejners i Gonzales, Juve je proradio. Jildiz je u 21. minutu primio i povukao loptu sa levog boka, uneo je u sredinu i zategao u dalje rašlje za 1:0.

Posle samo šest minuta, već je bilo 2:0, Niko Gonzales je odradio najveći deo posla, solo prodorom po desnoj strani i dodavanjem u šesnaesterac, gde se Vlahović zagradio i tako omogućio da lopta dođe do usamljenog MekKenija kome nije bilo teško da pogodi za 2:0.

Sve je bilo gotovo početkom drugog poluvremena, kada je Juve oduzeo loptu na sredini, u nastavku akcije Vlahović je kao na tacni proigrao Gonzalesa za nedostižnih 3:0

Juve je trećim golom prosto ubio i rivala i utakmicu, tempo je znatno opao, a Mota je iskusnim izmenama zatvorio meč, pošto su ušli Danilo, Daglas Luiz, Tiram, ali i mladi Fađoli i Vea. 

U finišu meča Vlahović je mogao da dođe do gola, prvo je u 85. minutu sa peterca gađao i pogodio golmana, a potom je u 87. naleteo na povratnu i poslao je preko prečke. 

PSV je u poslednjim trenucima meča uspeo da dođe do počasnog pogotka, pošto je Bakajoko pronašao Saibarija, a ovaj iskosa sa leve strane pogodio dalji ugao za 3:1.

U drugoj večerašnjoj utakmici, Aston Vila je takođe pokazala da želi u plej-of pošto je pobedila Jang Bojse rezultatom 2:0. 

Emerijev tim je takođe sve rešio u prvom poluvremenu kada su golove dali Juri Tilemans i Džejkob Remzi. 

U 27. minutu Tilemans je prihvatio centaršut MekGina, i kroz "šumu" nogu našao put do mreže za 0:1.

Sve je bilo gotovo 11 minuta kasnije kada je Remzi pokupio jedan otpadak od Votkinsa i rutinski pogodio od stative za 0:2.

Votkins je u finišu prvog poluvremena pogodio mrežu, ali je ovaj pogodak poništen zbog igranja rukom.

U poslednjih pola sata šansu je dobio ponovo Jon Dura. Kolumbijac ja zamenio upravo Votkinsa na isteku časa igre, a u 78. minutu pogodio je za 0:3. Vila je izvela prelepu akciju, posle nekoliko dodavanja lopta je došla na levi bok, a onda je Duran naleteo na povratnu i pogodio sa 18 metara, ali je posle asistencije iz VAR sobe i ovaj gol poništen zbog igranja rukom.

Pet minuta pre kraja, Švajcarcima nije bilo spasa ni iz VAR sobe, Tilemans je bio asistent, a Onana je postigao konačnih 0:3. Belgijanac je prihvatio loptu od sunarodnika i potom zategao sa skoro 30 metara u prvi ugao.

Inače, naš Kosta Nedeljković nije ulazio u igru, iako je Emeri napravio svih pet izmena. 

U narednom kolu Juventus gostuje Lajpcigu, Aston Vila ima najteži mogući test protiv Bajern Minhena, Jang Bojsi gostuju Barsi, a PSV dočekuje Sporting iz Lisabona.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke