Kakav je Fjorentinin život posle Vlahovića?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 21.02.2022.
13:25
Izvor: Sportske.net

Odgovor - dobar. Uz to, 75 miliona će leći u kasu.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Fudbaleri Fjorentine i dalje sanjaju plasman u Ligu šampiona ove sezone iako su pretrpeli veliki gubitak odlaskom Dušana Vlahovića.

Neće mu to nikada zaboraviti, ali isto tako, ne mogu, a da mu se ne zahvale na svemu što je učinio za njih u prethodne dve godine. Svojim golovima "vukao" je ekipu u velikom broju mečeva i pomogao im da se nađu u borbi za Evropu posle pet godina posta od međunarodnih utakmica.

Kao njegova zamena je iz Bazela stigao Artur Kabral, ali je pre Vlahovićevog odlaska klub angažovao Kršištofa Pjonteka, nekadašnjeg golgetera Đenove koji, posle te sezone, nikada nije uspeo da trese mreže u kontinuitetu.

Ali, ako se po jutru dan poznaje, Fjorentina nije mnogo propatila od odlaska Vlahovića iako je isprva delovalo da neće ići na dobro. Remi, a potom i poraz doživela je ekipa Vinćenca Italijana u prve dve utakmice po odlasku srpskog napadača, da bi u poslednja tri meča vezali isto toliko pobeda.

Poslednji je stigao u duelu sa Atalantom, te Italijanu i njegovim momcima idu posebne pohvale, ali ponajviše epiteta stiže na račun Kršištofa Pjonteka koji je u tri pomenute pobede postigao četiri gola. Poljak nije nepredvidiv kao Dušan Vlahović, niti poseduje Srbinovu tehniku i brzinu, ali je uvek na pravom mestu i ispostavio se kao dovoljno ubijit da Fjorentina ostane u trci za Ligu šampiona.

 Trenutno zaostaju pet bodova za Juventusom i teško da će moći da se izbore za elitu, ali Liga Evrope je realna opcija prema trenutnom stanju stvari.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke