Kakav je učinak Marka Lazetića u Austriji i šta sad sledi?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 05.06.2023.
16:56
Izvor: Sportske.net

Mladi Srbin je prolećni deo sezone proveo u austrijskoj Bundesligi.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Bivši omladinac Crvene zvezde Marko Lazetić koji je još kao tinejdžer skrenuo pažnju Milana i krajem januara prošle godine postao član ''rosonera'', još uvek pokušava da svoj talenat na pravi način demonstrira u seniorskoj konkurenciji.

Zvezda je od njegovog transfera zaradila 4.5 miliona evra, a Lazetić je sa Milanom potpisao ugovor do 2026. godine.

U prvom delu sezone je nastupao za mladi tim Milana, upisao je i jedan nastup u Seriji A, ali je zimus procenjeno da je bolje da ode negde na pozajmicu kako bi imao veću minutažu.

Izbor je pao na austrijski Altah koji se ovog proleća spasao ispadanja i sezonu je završio na pretposlednjem mestu, ispred poslednjeplasiranog Rida.

Međutim, Lazetić nije imao neki impresivan učinak.

Devetnaestogodišnji srpski napadač je u dresu Altaha tokom prolećnog dela sezone upisao ukupno deset nastupa u austrijskoj Bundesligi, bez postignutog gola, ili asistencije. Uglavnom je ulazio sa klupe, samo jednom je počeo kao starter, a svoj poslednji nastup je imao pre nešto više od mesec dana, 28. aprila, kada je odigrao pola sata u porazu od Volfsbergera.

Njegova pozajmica je istekla na kraju sezone, sada će imati obavezu da se pojavi na pripremama Milana, ali je teško očekivati da bi njegov status mogao značajnije da se promeni u slavnom italijanskom klubu. Realnije je očekivati odlazak na neku novu pozajmicu, u neki drugi klub. Možda Lazetić i uspe da se nametne tokom priprema eventualno za ulogu ''džokera'' sa klupe, ali učinak iz Austrije ne ide baš u prilog tome.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke