Kakav kraj - Rekord Levandovskog u 90. minutu, ključalo je na dnu, Bundesliga ostala bez dva nekadašnja šampiona!

Autor: Darko Mitrović
subota 22.05.2021.
17:32
Izvor: Sportske.net

Dobili smo rasplet u Bundesligi, uz još jedan rekord fantastičnog Poljaka.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader, Pool
Beta/AP Photo/Matthias Schrader, Pool

Povezane vesti

Utakmicama 34. kola, danas je završena sezona u Bundesligi. Bajern je odbranio titulu, u Ligi šampiona sa njim će igrati i RB Lajpcig, Dortmund i Volfsburg, Ajntraht i Leverkuzen će u Ligu Evrope, a Union Berlin u Ligu konferencija.

Iz lige je, osim Šalkea, ispao i Verder, a Keln će spas potražiti u baražu.

Bajern je i ove sezone bio najbolji, šampionski niz je nastavljen devetom uzastopnom titulom, a u tom stilu Bavarci su i završili sezonu, još jednom ubedljivom pobedom, ovoga puta nad ekipom Augsburga, rezultatom 5:2. Moglo je da bude i ubedljivije, jer su Bavarci imali vođstvo od 4:0. Sve je počelo autogolom Guvaloua u devetom minutu, Gnabri je u 23. duplirao prednost, a do poluvremena su se u strelce upisali i Kimih u 33. i Koman u 43. minutu. U nastavku je Manuel Nojer morao dva puta da vadi loptu iz mreže. Han ga je savladao u 67. minutu, a isto je učinio Niderlehner pet minuta kasnije.

Do kraja nije bilo nezanimljivo, jer je Levandovski pokušavao da obori golgeterski rekord Gerda Milera iz 1972. godine i u tome je uspeo u 90. minutu, pogotkom za 5:2. To je bio njegov 41. gol u sezoni, za rekord Bundeslige!

Finiš meča obeležio je izlazak iz igre Davida Alabe kome je ovo bio oproštajni meč u dresu Bajerna i bilo je teško sakriti emocije.

Ipak, najviše pažnje ovog popodneva izazvala je borba za opstanak koju su vodili Arminija, Verder i Keln.

Verder je danas na svom terenu bio potpuno nemoćan protiv Menhengladbala, gosti su slavili sa 4:2, pa je tim iz Bremena svim srcem navijao da otpisani Šalke ''otkine'' bar bod ekipi Kelna. Izgledalo je da će tako i biti do samog finiša meča, ali u 85. minutu Bornau postigao je pobedonosni gol za ''Jarčeve'' koji su tako uspeli da izbegnu ispadanje, ali ne i odlazak u baraž. Dakle, Verder se kao pretposlednji na tabeli pridružio Šalkeu i ove dve ekipe, dva nekadašnja šampiona su sigurni putnici u Cvajtu. Arminija je opstala u ligi, pošto je kao gost savladala Štutgart sa 2:0 i sezonu je završila na bezbednom 15. mestu.

Da se vratimo u gornji deo tabele.

Drugoplasirani RB Lajpcig je završio sezonu porazom na gostovanju Union Berlinu rezultatom 2:1, a gol odluke postigao je Kruze u nadoknadi vremena.

Dortmund je slavio sa ubedljivih 3:1 nad Leverkuzenom, ali je ostao na trećem mestu, sa bodom manje od Lajpciga. Haland je bio dvostruki strelac, u 5. i 84. minutu, u međuvremenu je mrežu gostiju zatresao i Rojs u 51. minutu. U samom finišu Bender je smanjio na konačnih 3:1.

Ajntraht je savladao Frajburg na svom terenu sa 3:1, a drugi gol za domaće postigao je Ture, na asistenciju našeg Filipa Kostića u 87. minutu. Ni to nije bilo sve, pošto je Kostić u nadoknadi imao još jednu asistenciju za Akea, koji je postavio konačnih 3:1. Prethodno je Silva iz penala doveo domaće u vođstvo, izjednačio je Vo-Jeong u 77. minutu. Luke Jovića danas nije bilo u igri.

Bundesliga, 34. kolo

Bajern - Augsburg 5:2
Dortmund - Leverkuzen 3:1
Ajntraht - Frajburg 3:1
Keln - Šalke 1:0
Hofenhajm - Herta 2:1
Štutgart - Arminija 0:2
Union Berlin - RB Lajpcig 2:1
Verder - Menhengladbah 2:4
Volfsburg - Majnc 2:3

*

Standings provided by SofaScore LiveScore


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke