Kakav meč u Bolonji, Milan pobedio sa dva igrača više, Ibra pogađao na obe strane!

Autor: Darko Mitrović
subota 23.10.2021.
22:39
Izvor: Sportske.net

Mihajlovićev tim uspeo da sa igračem manje nadoknadi dva gola zaostatka, ali onda je isključen još jedan...

Beta/Massimo Paolone/LaPresse via AP
Beta/Massimo Paolone/LaPresse via AP

Povezane vesti

U veoma zanimljivoj utakmici devetog kola italijanske Serije A, Milan je večeras kao gost savladao Bolonju rezultatom 4:2. Ovom pobedom Milan se bar na 24 sata vratio na čelo tabele sa 25 bodova, jednim više od Napolija koji u nedelju ima teško gostovanje ekipi Rome. Bolonja je pretrpela treći poraz od početka sezone i ostala je na devetom mestu sa 12 osvojenih bodova.

''Rosoneri'' su poveli u 16. minutu meča. Zlatan Ibrahimvić je odlično uposlio Leaa na levoj strani, on je ušao u kazneni prostor i iskosa sa leve strane poslao precizan udarac za vođstvo od 1:0.

Samo četiri minuta kasnije, novi problem za ekipu Siniše Mihajlovića. Rade Krunić je prihvatio loptu ispred kaznenog prostora Bolonje, imao je otvoren put ka golmanu, ali ga je Soumaro oborio s leđa kao poslednji igrač odbrane i za sudiju Valerija nije bilo dileme - direktan crveni karton za defanzivca domaćeg tima.

Prednost je duplirao Davide Kalabrija u 35. minutu snažnim udarcem sa oko 15 metara pod prečku, kada je natrčao na jednu odbijenu loptu - 2:0 za Milan, što je bio i rezultat na kraju prvog poluvremena.

Početak drugog poluvremena vratio je nadu domaćima da mogu da izbegnu poraz. U 49. minutu iznudili su korner sa leve strane, lopta je bila ubačena na prvu stativu, gde ju je zakačio Zlatan Ibrahimović, ali ne kako je želeo, pošto je ona završila u mreži njegovog tima i Bolonja je smanjila na 2:1.

Samo tri minuta kasnije novi šok za ''Rosonere''. Odlična akcija domaćih po levoj strani, Musa Barou je posle asistencije Sorijana izbio sam ispred Tatarušanua i rutinski ga savladao za izjednačenje na 2:2.

Ali onda, 58. minut, nesmotren start Sorijana na Turea, nagazio ga je na zglob u pokušaju da spreči centaršut sa leve strane, pa je sudija posle konsultacija sa VAR tehnologijom pokazao crveni karton fudbaleru Bolonje, koja je u poslednjih pola sata ušla sa dvojicom igrača manje.

To je bio već preveliki hendikep u duelu sa tako snažnom ekipom kao što je Milan. Odolevala je Bolonja do 84. minuta, a onda Benaser postiže gol odluke za 3:2 u korist Milana.

Ali, kraj je ''kad Ibra kaže''. Do kraja je ostalo dovoljno vremena da i Ibrahimović na asistenciju Benasera pogodi protivničku mrežu i iskupi se za postignuti autogol na početku drugog poluvremena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke