Kakav meč u Volfsburgu, Dabur Hofenhajmov tragičar!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.11.2020.
17:33
Izvor: Sportske.net

Neverovatan finiš, a činilo se da će domaćin rutinski dobiti ovaj meč!

Beta/Soeren Stache/dpa via AP
Beta/Soeren Stache/dpa via AP

Povezane vesti

Nemački Hofenhajm, koga gledamo i u Ligi Evrope u grupi sa Crvenom zvezdom, gde za sada dominira, u Bundesligi ne može da se pohvali dobrim rezultatima.

Danas su Mijat Gaćinović i drugovi doživeli četvrti poraz u sedam odigranih kola, i to na gostovanju Volfsburgu, gde je domaćin slavio rezultatom 2:1.

Vrlo brzo su ''Vukovi'' stekli dva gola prednosti.

Renato Štefen je u petom minutu doneo prednost Volfsburgu, preciznim udarcem iskosa sa leve strane. Dvadeset minuta kasnije, još jedna prilika za Štefena, njegov udarac je zaustavljen, potom Štefen opet dolazi do lopte koju je prosledio za Beghorska koji ne greši - 2:0.

Dugo je taj rezultat ostao na snazi, iako je bilo prilika na obe strane, ali ono najuzbudljivije dogodilo se u samom finišu.

Prvo u 82. minutu domaći su iznudili jedanaesterac zbog prekršaja Fogta i imali su priliku da stave tačku na ovaj meč, ali Veghorst očajno šutira i loptu šalje pored gola!

I umesto da Volfsburg povede sa 3:0, Hofenhajm je šest minuta kasnije preko Adamjana smanjio na 2:1.

Malo je vremena ostalo za goste, ali stigli su da iznude slobodan udarac koji je Dabur loše izveo, a onda i da se izbore za penal za izjednačenje! Maks Arnold pravi veliku glupost u poslednjim trenucima nadoknade vremena, visoko je podigao ruku i pesnicom udario loptu u skoku, pa za sudiju nije bilo dileme - penal za Hofenhajm.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke