Kakav povratak u PL - Junajted prokockao 0:2, Kutinjo je ponovo "đavolji dželat"!

Autor: Nemanja Janošev
subota 15.01.2022.
20:29
Izvor: Sportske.net

Bivši igrači Liverpula zagorčali život najvećem rivalu Junajtedu...

AP Photo/Rui Vieira
AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Fudbaleri Aston Vile i Mančester junajteda remizirali su na "Vila parku" 2:2 (0:1) u meču 22. kola Premijer lige.

Sve je u svojim rukama imala ekipa Ralfa Rangnika, odigrala i jednu od najorganizovanijih partija u sezoni, ali avaj, dva gola im nije bilo dovoljno...

Znalo se da će Mančester junajted imati muka na "Vila parku". Stiven Džerard je preporodio Aston Vilu, ali "crveni đavoli" su u većem delu meča izgledali vrlo dobro, posebno u fazi napada. Impresionirao je mladi Entoni Alanga koji je konstantno pravio prostor saigračima.

Junajted je poveo preko Bruna Fernandeša kojem je pomogla nespretna reakcija Emilijana Martineza. Centrirao je Portugalac oštro ka golu, lopta koja je najgora za golmane, a Edinson Kavani pokušao da je dotakne no nije uspeo. Međutim, ta želja Urugvajca je poremetila Martineza koji je kiksnuo i na semaforu je bilo 0:1.

David de Hea je, s druge strane, blistao na golu Rangnikovog tima i sprečavao je domaće da ranije postignu svoj pogodak. U nastavku duela, odlična asistencija Freda i završnica Bruna čija je lopta od prečke završila u golu. Delovalo je tada da je moguć samo jedan put za dva tima. Junajted je išao ka vrhu planine, a Vila ka provaliji, no onda je Stiven Džerard rešio da iskoristi svog džokera.

U igru je u istom trenutku ušlo novopečeno pojačanje tima iz Birmingema - Felipe Kutinjo. Dobro ga poznaju na Ostrvu, a redovno je u dresu Liverpula zagorčavao život igračima i navijačima Mančester junajteda, te ni njima nije stran. Posle četiri godine, nastavio je to da čini. Prvo je odlično asistirao Džejkobu Remziju za umanjenje rezultata, a onda je sam lepo ispratio akciju Remziju koji mu je uzvratio istom merom i Brazilac je na drugoj stativi poravnao za opšte oduševljenje na "Vila parku".

Junajted tako ostaje na sedmom mestu, a Aston Vila na 13.


Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Saturday, 15.01.2022
21:13

Crni Ragnik umesto da ojaca vezni red i zatvoti puteve u odbrani uvodi umedto odlicnog Elange uvodi neupotrebljivog Sanca,jos jednog od od promasaja Junajteda.Dalo pokazao da je bolji od Van Bisake,Matic dobar,Fred nepotreban.Junajted ce opet doziveti sramotu i bice sesti ili sedmi.Samo da se ne vrate Pogba,Rasford,Marsijal.Hoce li doci neki normalan trener i naci igraca da tokom utakmice zameni Bruna.Posle gola trebalo je Bruna da zameni Lingard a jednog od krila odbrambeni igrac.Padanje se nsstavlja.