Kakav šou - Da nema doktora Sergeja, Lacio ne bi disao! Novi početak Verone

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 06.01.2022.
16:32
Izvor: Sportske.net

Maestralna partija srpskog reprezentativca.

EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI
EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

Povezane vesti

Fudbaleri Lacija i Empolija odigrali su nerešeno 3:3 (1:2) u duelu 20. kola italijanske Serije A.

Prvo, pa muško! To su na svojoj koži najbolje osetili Lacio i Empoli ovog popodneva na premijernoj utakmici dva tima u 2022. godini. Sjajan duel prepun drame i spornih odluka obeležio je dosadašnje duele italijanskog prvenstva u novoj li nam godini. 

Lacio je bio potopljen u Rimu već nakon osam minuta igre. Empoli je krenuo jako, dva gola u kratkom vremenskom intervalu - jedan s penala Bajramija i pravovremenom reakcijom Zurkovskog posle žuve ispred Strakoše. Lacio jeste od tog momenta krenuo na sve ili ništa i nakon 14 minuta igre - novi gol! Kombinacija Sergej - Imobile je pokazala svoj raskoš. Srpski vezista je oštro centrirao, a njegov kapiten je preglavao loptu u dalji ugao protivničkog gola.

Tražio je Lacio poravnanje, izostajao je konkretan učinak Luisa Alberta što se jeste odrazilo, ali Sergej je nadomestio tako nešto. Nekoliko puta je Felipe Anderson tražio visokog vezistu na ovoj utakmici i konačno ga pronašao u 66. minutu. Prelep centaršut i još lepša egzekucija popularnog Sergentea za izjednačenje!

Tada je krenula "ludnica" na "Olimpiku". Lacio je na krilima povratka napadao svim silama, u više navrata tražili penal, nisu ga dobili da bi nakon jednog od protesta domaćina Empoli razljutio sveprisutne na stadionu u Rimu. Sjajan prodor Markice, a Di Frančesko nije imao težak zadatak nakon posla koji je obavio njegov saigrač.

Potom je Lacio dao pogodak preko Patrika, ali se ispostavilo da je ovaj defanzivac igrao rukom pre nego što je lopta završila u mreži. Dugo se čekao VAR snimak, sudija je morao sam da pogleda i presudi. Nedugo potom, reklo bi se preoštro dosuđen penal za "nebeskoplave". Svojevrsna kompenzacija za prethodne situacije, ali Ćiro Imobile je promašio! Bila je to fenomenalna odbrana Vikarija.

Drami ni tu nije bio kraj. Igralo se sedam minuta nadoknade, a u trećem, stigao je SMS svima na tribinama da se raduju! Sergej je skočio i sa nekoliko metara novim golom krunisao impresivnu partiju. Dva pogotka i asistencija. Ostalo je 3:3, Lacio ima za čim da žali, jer, prilika je bilo, ali kada se sve sabere i oduzme, bio je ovo fantastičan duel za sve pokraj malih ekrana, pa i na tribinama.

Verona je zahvaljujući dvostrukom strelcu Kaprariju slavila u Speciji sa 1:2 i tako nakon tri utakmice posta, na najbolji mogući način, započeli su 2022. godinu. Srpski reprezentativac Darko Lazović odigrao je čitav susret za goste.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke