Kako bez Mbapea? Ovo su opcije Luisa Enrikea, ne može se pobeći od "tiki-take"?

Autor: Boris Jovanović
utorak 13.08.2024.
12:03
Izvor: Sportske.net

Šta vi mislite, da li je ovo rešenje?

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Pari Sen Žermen je ostao bez Kilijana Mbapea što je svakako raskšće, pa se mnogo više od procene nove sezone (manje-više svi očekuju da odbrane titulu) raspravlja o načinima da se zameni odlazak najboljeg u Real.

Ono što je ključ je prelazni rok, nije doveden napadač, Hulijan Alvarez je završio u Madridu, sa druge strane nekako se čini da nisu ni dovoljno zagrejani za Osimena.

Jer da im je toliko potreban, platili bi 100 miliona evra, njihova ponuda nikada nije bila ni blizu, čak priče o 80 miliona sa bonusima nisu potvrđene.

Spekulisalo se da čekaju prodaju bilo Ramosa, bilo verovatnije Kolo Muanija, ali nije bilo ni ozbiljnih ponuda za dva napadača.

Sve je izvesnije da će ofanzivci ostati na okupu i da Luis Enrike ima nekoliko opcija. 

Prva je da forsira jednog od dvojice napadača, čini se da Ramos ima prednost, a druga, verovatnija, da pokuša sa "lažnom devetkom". Jasno, obe opcije ćemo videti naredne sezone, ali veći deo mečeva, kako pišu mediji bliski klupu, pla n je da se igra bez klasičnog napadača. Ako pogledamo prošlu sezonu, vezisti su postigli solidan broj golova, recimo Vitinja je devet puta bio strelac, Ruiz je veoma opasan u završnici, kao i Emeri i pojačanje Žoao Neveš.

Ipak, osim Vitinje kao isturenog napadača, Asensio ima iskustva na toj poziciji, on je to već igrao u Realu kada je Benzema bivao povređen, ali i u španskoj reprezentaciji.

Španac inače nije blistao u prvoj sezoni, mada je postigao pet golova. Konkurencija po bokovima je jaka, pa bi mogao da dobije šansu u centru napada...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke