Kako je Arsenal izgubio još jedan derbi Severnog Londona i ko su najveće želje uprave za mesto šefa struke?

Autor: Nikola Miloradović
petak 29.11.2019.
13:56
Izvor: Sportske.net

"Guneri" su se rastali sa Špancem, na njegovo mesto sela je legenda kluba.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Preneli smo, nakon poraza od Ajntrahta iz Frankfurta u Ligi Evrope, Arsenal je odlučio da se na saradnji zahvali španskom stručnjaku Unaju Emeriju.

On je pre par sati dobio otkaz, a na njegovo mesto je kao privremeno rešenje postavljen bivši igrač kluba Fredi Ljungberg, koji je radio kao Emerijev pomoćnik.

Jasno, Šveđanin je samo prelazno rešenje, osim ako ne napravi neku neverovatnu seriju rezultata, što malo ko očekuje, pa se postavlja pitanje ko bi mogao da nasledi Emerija na klupi "Tobdžija".

Pisali smo da su želje Alegri i Nuno Espirito Santo, ali Italijan ne želi da preuzima klub usred sezone, dok Portugalac ne želi da napusti Vulvse usred sezone.


"Skaj" otkriva da je velika želja uprave kluba bio Žoze Murinjo, ali je pre nedelju dana Portugalac preuzeo velikog rivala Arsenala, ekipu Totenhema.

Tako su "Pevci" zadali novi udarac gradskom rivalu, pa sada uprava "Tobdžija" mora da se okrene drugim opcijama.

Jedna od želja je navodno i Karlo Anćeloti, kojem takođe ne cvetaju ruže u Napoliju, njegova ekipa je poput Arsenala vezala sedam mečeva bez trijumfa.

Ima ugovor do kraja sezone sa ekipom sa "San Paola", pa se čini da je i on realnija opcija za leto, osim ako prevremeno ne bi ostao bez posla pod Vezuvom.

Simpatizeri kluba sa "Emirejtsa" Čarli Nikolas i Pol Mirson ističu da bi dva trenera iz Premijer lige mogla da budu idealna rešenje.

Bivši napadač Arsenala i škotske reprezentacije Nikolas veruje da bi Brendan Rodžers bio najbolje rešenje za Arsenal u ovom trenutku, dok legenda kluba Mirson ističe da uprava "Tobdžija" mora da razmotri angažovanje trenera Šefild junajteda Krisa Vajldera.

Čini se da klub iz Severnog Londona ima puno opcija, ali nije baš tako, većina stručnjaka za koje su zainteresovani je pod ugovorima i teško je poverovati da bi usred sezone napuštali svoje klubove, sa kojima beleže odlične rezultate, kako bi se latili nimalo lakog posla na "Emirejtsu".

Videćemo kakva će biti odluka uprave, ali je jasno da moraju brzo da reaguju, ovo je poslednja šansa da pokušaju da spasu sezonu, jer ako još jednom ne izbore Ligu šampiona, naći će se u nezgodnoj situaciji, najverovatnije će morati da prodaju neke od najboljih igrača, što bi bez ikakve sumnje dodatno umanjilo šanse za ostvarivanje željenih ciljeva u skorijoj budućnosti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igors Stepanovs
Friday, 29.11.2019
17:29

I bolje sto je otisao tamo,ne bih mogao da ga vidim u Arsenalu.A sto se tice ove dvojice,trenutno su u boljim pozicijama nego Arsenal.Mozda bi ovaj iz Sefilda mozda hteo veci izazov al sve je to sta bi bilo kad bi bilo.

avatar
Непобедиви
Friday, 29.11.2019
15:37

Ko je rekao da je ovo poraz? Ovo je odlično.

avatar
REVØLT
Friday, 29.11.2019
15:34

Poketino u Arsenal, Venger u Celzi:-D