Kako je Feliks preporodio Levu?

Autor: Milovan Longinov
nedelja 24.09.2023.
13:30
Izvor: Sportske.net

Tandem koji se čekao.

EPA-EFE/Toni Albir
EPA-EFE/Toni Albir

Povezane vesti

U nedelji kada je Žoao Feliks stigao u Barselonu, Robert Levandovski je bio na meti kritičara zbog slabe forme. Posle tri utakmice sa Feliksom u tandemu, Poljak je ponovo najbolji golgeter La Lige. 

Katalonski mediji danas otkrivaju da Feliks i Levandovski imaju posebnu konekciju, a Poljak veruje da je Portugalac upravo ono što je nedostajalo Barseloni.

Od kako je Portugalac debitovao prošlog vikenda protiv Betisa, Barsa je na tri utakmice postigla 13 golova. Feliks je pritom na te tri utakmice postigao tri gola i dodao tri asistencije, a Levandovski je takođe pogađao na svakoj od njih. 

Poljak je upravo posle Feliksove asistencije smanjio u subotu protiv Selte na 1:2 i najavio totalni preokret.

Novinar Toni Huanmarti otkriva da su Levandovski i Feliks veoma bliski od prvog dana i da među njima ima posebna hemija. Feliks i Leva smatraju da ako budu igrali blizu, jedan drugog i ako budu igrali kao do sada, moći će da pobede svakog rivala. 

Pravi izazovi tek slede, ali deluje da je Barsa zaista dobila novu dimenziju u napadu dolaskom Feliksa i da on najviše uticao na popravak forme Roberta Levandovskog. 

U prevodu, kada Ćavi ne mora da igra 4-4-2 već 4-3-3 sa ofanzivno orijentisanim Feliksom, Barsa deluje baš onako kako treba...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke